Свежо

23.01.201413:03

Запознайте се с флоротипите - изкуство от изсъхнали растения (галерия)

Elzbieta Wodala е талантлив артист от Вроцлав, Полша, която е създала свои собствен стил в изкуството, който е нарекла флоротип. Флоротипите са апликации, създадени изцяло и само от сухи цветя и растения.    “Преследвам страстта си от 9 години и съм създала свой собствен стил, пълен с женска деликатност, усещане за покой и... прочети още »
22.01.201414:35

Руснак живее шест месеца като човек от в X век (галерия)

Покрай холивудските продукции и прекомерни романи, обикновено си представяме живота в средновековието като прост, лесен и романтичен, но даи наистина е било така? 24-годишният Павел Сапожников е решил да види как наистина са живели предците ни преди 11 века, решавайки да прекара шест месеца, живеейки в копие на условията през Х... прочети още »
21.01.201417:09

Седемте смъртни гряха на щастието

Много се изговори за това кое прави хората щастливи и много се изписа. Дори през последните две десетилетия се оформи изцяло ново изследователско поле в тази насока. Наричаме го "позитивна психология", пише обекти.   Светът на науката посочва много фактори, които определят доколко щастлив ще е един човек. В хода на... прочети още »
21.01.201412:05

Най-добрите катерачи в света - козите (галерия)

Сещате ли се за репликата "катери се като коза"? Питали ли сте се откъде идва, при положение, че най-стръмното, на което обикновено виждаме козите да пасат из селата, е някой нисък, объл хълм?   Всяко диво животно има специална еко ниша, която обитава, за да оцелее и дивите планински кози са еволюирали до обитаването на... прочети още »
20.01.201414:18

Ето как изглежда изригването на вулкан и светкавиците,...

Впечатляващите снимки в галерията принадлежат на професионалния чилийски фотограф Francisco Negroni и улавят перфектно суровата първична ярост на изригването на вулкан в планинската верига Puyehue-Cordón Caulle в централно Чили. Дръзкият авантюрист  прекарал нощта само на километър от точката на изригване, за да може да заснеме... прочети още »
17.01.201414:39

Как изглежда човек, който не се е мил 60 години (галерия)

Този 80-годишен старец прилича на герой от тъмните светове на "Властелинът на пръстените”, но това не е сценичен грим. Старият бродяга просто не се мил през последните 60 години, разказва в своя фоторепортаж информационната агенция INRA, цитирана от обекти.     Запознайте се, това е иранският бродяга Аму Хаджи.... прочети още »
17.01.201414:31

13 лоши навика, които трябва да оставите в старата година

Готови ли сте да бъдете по-продуктивни, а вашият бизнес по-успешен през новата година, пита обекти? Започнете, като оставите тези 13 непотребни навика в миналото, както съветва Риева Лезонски, президент и основател на GrowBiz Media:   1. Да не спортувате.  Когато пропускате тренировки за сметка на допълнителна работа, вашата... прочети още »
16.01.201414:58

Няма да повярвате на какво е способно човешкото тяло! (видео)

The Ross Sisters са акробатично трио сестри-танцьорки - Aggie, Elmira Ross и Maggie, (макар истинските им имена да са Veda Victoria, Dixie Jewel и Betsy Ann Ross).    Номерът им се е състоял в танцувално-акробатичен номер с епична степен на гъвкавост на телата. Най-големият им успех е през 40-те, когато участват във филма... прочети още »
16.01.201411:17

Науката заключи: от секса се поумнява!

От секса се поумнява, защото стимулира растежа на мозъчни клетки, установиха американски и южнокорейски изследователи, цитирани от бгнес.   Те открили, че сексуалната дейност при мишките и плъховете подобрява когнитивните функции. Психолози от университета в Мериленд установиха, че сексът увеличава броя на новогенерираните неврони в... прочети още »
15.01.201413:44

Впечатляващи снимки "преди и след" гримиране (галерия)

Докато някои артисти овладяват до съвършенство Photoshop, за да преобразят моделите си, руснакът Вадим Андреев използва четките за гримиране. Макар след това да е трудно да се повярва, че снимката не е обработвана със специализиран софтуер, Вадим използва само козметика за този резултат.   Нищо чудно, че в Русия има поговорка... прочети още »
15.01.201412:40

Атаката на бебето от Ада (видео)

Помните ли какъв успех имаше видеото с "телекинетичното" момиче в кафенето, с което се рекламираше римейка на "Кери"? Е, традицията явно укрепва, защото сега промоционалният екип на новия филм "Devil's Due" реши да последва примера им.   Ужасяващо бебе-киборг в управлявана дистанционно количка... прочети още »