Свежо

06.01.201415:23

Безкракият майстор на скейтборда (видео)

Хората безспорно имат много "трески за дялане" и са способни да творият чудовищни неща. Имат обаче и добри страни. Една от тях е, че всеки от нас има силата да се бори за мечтите си, въпреки неблагоприятните обстоятелства и въпреки неизбежната поредица от провали, разочарования и тежки удари от страна на съдбата, пише... прочети още »
02.01.201416:10

Колко е дълъг пътят до истинската любов?

Една средностатистическа жена преживява разбитото си сърце два пъти преди да срещне мъжа на мечтите си, целува 15 мъже и има две дългосрочни връзки.   Ново изследване, цитирано от бгнес, показва, че преди да се установи, една жена преживява средно четири кошмарни срещи, веднъж й е била връзвана тенекия, две влюбвания, живее с... прочети още »
21.12.201316:41

Най-желаният комплимент е за фигурата

Най-цененият от дамите комплимент за жените е за стройната им фигура, показва ново проучване на 2000 мъже и жени, цитирано от бгнес.   Най-добрият начин да зарадвате една жена и да спечелите сърцето й е да й кажете колкото много е отслабнала. 43% от представителките на слабия пол признават, че са обсебени от теглото си и са щастливи,... прочети още »
20.12.201312:33

Йеменец изтъргува дъщеря си за фейсбук "лайкове"

Йеменец се съгласи да даде ръката на дъщеря си в замяна на 1 млн. харесвания във фейсбук, осигурени от кандидат-жениха, пише бгнес.   Салем Аяш публикува във Фейсбук свои стихове и като всеки писател - признат или не - търси внимание. Веднага след "сделката" броят на лайковете започнал скоростно да нараства. Някои подкрепят... прочети още »
20.12.201310:07

Надникнете в женските спални по света (галерия)

От Аржентина до Зимбабве, от момичето в Дубай, чиято глава е покрита напълно по религиозни съображения до домината с камшика над вързания мъж във Великоборитания, от дома в Хаити без течаща вода и ток до разкошните стаи в Китай, създателите на проекта "Прозорци и огледала" Габриел Галимберти и Едуард Делил ни отвеждат до място,... прочети още »
19.12.201313:07

Шест тайни на успешните преговори за заплата

Искате ли да имате предимство по време на преговори за повишение на работното място? Може би знаете, че трябва да се подготвите за разговора, но какъв е най-добрият начин да направите това? Ето шест изненадващи факта за преговори, които ще ви помогнат да постигнете повишението си, пише Обекти.   1. Вие трябва да отправите... прочети още »
18.12.201316:34

Вятърът в Норвегия е толкова силен, че буквално отвява хората (видео)

Бурята Ivar, преминаваща през Северна Европа, очевидно е намислила да отнесе и Норвегия със себе си – човек по човек, пише Обекти.    От приложеното видео на Euronews става ясно, че хората в Олесун едва успяват да пресекат улицата. В някои случаи дори полицай се намесва, за да помогне. Според Euronews един човек дори е бил... прочети още »
17.12.201311:26

Най-ужасните восъчни статуи на знаменитости (галерия)

Обикновено, когато чуе за восъчни фигури, човек си мисли за музеите на Madame Tussaud, където фигурите са често толкова реалистични, че когато самите зевзди се снимат с тях, е трудно веднага да кажеш кой е живият човек и кой - восъчната статуя. Случаят, за който ще ви разкажем, меко казано, не е такъв.   Става дума за Музея на... прочети още »
17.12.201310:24

10 странни езика, измислени по странни причини

Повече от 6909 езика се говорят по света. Това твърдят учените от Американския летен институт по лингвистика с традиции в изследването на писменото и говоримо слово от 1934, пише Обекти. Някои други изследователи предполагат, че езиците на Земята са почти 10 хиляди.    При толкова много азбуки, думи и писмени знаци усилието да... прочети още »
16.12.201314:43

8 неща, които не трябва да правите на фирменото парти

Отново настъпи онова време от годината, в което хората през деня работят под пара, за да довършат всичко навреме преди празниците, а вечерта се случва да ходят на партита. Затова Обекти предупреждава какво не бива да правите на коледните партита. Тук са посочени само най-елементарните, но и най-често пренебрегвани правила.   Ето... прочети още »
13.12.201314:51

Музикалната услуга Spotify вече е достъпна и в България

Няма как да не сте чували за популярната стрийминг услуга Spotify. Дълго време тя бе достъпна единствено в чужбина.    Вчера обаче шведската компания обяви, че Spotify вече може да се ползва на още 20 пазара, включително България, обяви Обекти. Останалите страни са Боливия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кипър, Чехия,... прочети още »