Свежо

13.12.201314:51

Музикалната услуга Spotify вече е достъпна и в България

Няма как да не сте чували за популярната стрийминг услуга Spotify. Дълго време тя бе достъпна единствено в чужбина.    Вчера обаче шведската компания обяви, че Spotify вече може да се ползва на още 20 пазара, включително България, обяви Обекти. Останалите страни са Боливия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кипър, Чехия,... прочети още »
12.12.201312:29

Кампания срещу насилието в училище го сравнява с офиса

Нова анти-насилие кампания стана хит, на фона на песента "Mad World". Кампанията този път идва от Франция, а посланието на видеото е "Един ден в офиса не изглежда така. А в училище?" прочети още »
11.12.201313:49

Намерете си момиче, което чете книги

Намерите ли момиче, което обича да чете книги, не я изпускайте от поглед, съветват специалистите, които разкриха кои са основните ползи от любознателното гадже, пише бгнес.   На първо място тя е забавна, защото книгите обогатяват толкова много, че със сигурност няма да ви бъде скучно, дори да прекарате остатъка от живота си с нея.... прочети още »
10.12.201315:56

Научно потвърдиха идеалния брой любовници

Какъв е идеалният брой на сексуалните партньори? Отговорът – 10, сочи проучване, цитирано от бгнес.   Ако човек е имал сексуални отношения с по-малко от 10 души, то той се смята за неопитен. В случай, че броят им надхвърля 10, тогава такъв човек се смята за развратник.   Трябва да отбележим, че тази бройка любовници се... прочети още »
09.12.201315:28

Откриха генетично сходство между човека и акулата

Биолози за пръв път дешифрираха генома на най-стария океански хищник, бялата акула, и откриха, че той до голяма степен е сходен с генетичния код на човека, пише бгнес.   Бялата акула (Carcharodon carcharias) е една от най-големите и древни хищни риби. Тя представлява голям интерес за учените, особено днес, когато този вид се намира... прочети още »
09.12.201312:00

Хитрите трикове, с които супермаркетите ни карат да харчим повече

Супермаркетите използват хитри трикове, за да ни накарат да похарчим повече. Става въпрос за прийоми, разработвани с години, които неусетно ни карат да слагаме повече продукти в количката. Според оценките на специалисти, цитирани от Обекти, допълнителните разходи могат да достигнат сериозни размери – до няколкостотин лева... прочети още »
06.12.201313:09

В Рио ще посрещнат лятото с колективен топлес

Повече от 2000 души вече са потвърдили във Фейсбук, че ще присъстват в колективен топлес на плажа Ипанема в Рио де Жанейро на 21 декември, първият ден на лятото в южното полукълбо, съобщава бгнес.   Бразилия е световноизвестна със своя палав карнавал, но голите гърди по плажовете са забранени. Специалистка по организиране на фиести,... прочети още »
05.12.201317:10

Фейсбук приложение разкрива кой ви мрази

Приложенията в социалните мрежи обикновено служат, за да събират хората, но ново приспособление прави точно обратното, информира бгнес.   HateWithFriends.com моли потребителите да влязат в мрежата и да кликнат върху снимките на всички свои "приятели", които тайно мразят.   Ако същото лице, използва услугата и... прочети още »
04.12.201314:49

17 от най-страховитите неща, които деца са казвали на родителите си

Потребител в Reddit реши да попита майките и татковците следния въпрос: "Кое е най-страховитото нещо, което вашето дете някога ви е казвало?“ Темата вече съдържа стотици различни отговори, кой от кой по-зловещи, пише Обекти.    Важно е да отбележим, че много е вероятно част от тази "страховитост“ да... прочети още »
04.12.201309:52

10 неща, които да очакваме в бъдеще

Как ще изглежда бъдещето? На този въпрос отговаря д-р Мичио Каку, известен физик теоретик, във вестник "Ню Йорк Таймс", пише бгнес. След разговори с повече от 300 от най-добрите учени в света, той е съставил списък от 10 неща, които да очакваме в бъдеще.   1. Компютрите ще изчезнат. Според закона на Мур, компютърната... прочети още »
03.12.201315:07

Козметичните процедури от началото на XX век (галерия)

Какво е карало изобретателите през XX век да създават толкова странни изобретения? Вероятно за почти всичко, за което се сетите в момента, съществува някоя чудата версия от онова време. И преди сме виждали странни изобретения. Тези изобретатели обаче успяват да превърнат дори един разкрасяващ продукт в нещо странно и ужасяващо, пишат от... прочети още »