Часът на идеите с CHIVAS REGAL - THE VENTURE

26.11.201513:32

"Часът на идеите” показва как да поставим ново начало

"Той е човекът, който слуша и разбира хората с идеи, мотивира ги и разкрива заедно с тях допълнителен потенциал за развитие, мотивация и постигане на желаната цел - това е персоналният коуч д-р Кирил Калев.   Кирил е инженер по образование, радио-журналист, предприемач (един от създателите на Радио FM+), ръководител на български... прочети още »
19.11.201510:45

Get in the Ring в "Часът на идеите"

В четвъртък, Часът на идеите ще ви срещне с една българска стартираща компания, която получи възможност да се бори за вниманието на инвеститори, корпорации и потенциални клиенти по време на предприемаческото състезание Get in the Ring в Колумбия. Там те ще се съревновават с предприемачи от над 65 страни от целия... прочети още »
16.11.201510:34

Да откриеш колелото в "Часът на идеите"

За огромна изненада на всички, оказа се, че можеш да откриеш колелото в наши дни.    В "Часът на идеите" ви представяме човека, който го направи. Той е българин и се казва Мартин Агелов. Името му стана много известно, след като се появи неговото изобретение - Half bike или т.нар. полуколело. Не можеш да го пропуснеш.... прочети още »
05.11.201513:25

Каузите, обединили водещи конкурентни компании в страната

В "Часът на идеите" ще гостува Марина Стефанова - изпълнителен директор на "Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”.    Тя е магистър по право, специализирал в университета “Кеймбридж” (Великобритания). Марина Стефанова е експерт, лектор и одитор в международни проекти в областта на... прочети още »
03.11.201511:33

Крис Георгиев, предприемач и дигителен номад, в "Часът на...

Днес гост в "Часът на идеите" е Крис Георгиев - сериен предприемач и дигителен номад. Какво означава това, ще разберем от самия него.   Като част от StartUP Foundation, Крис Георгиев вярва в силата на иновациите и добрите идеи, които, превърнати в бизнес, ще променят страната, а защо не и света. Фондацията е първата... прочети още »
02.11.201509:37

Сладки приказки за успеха с шоколатиера Ради Стамболов в...

Сладки приказки за успеха с най-известния шоколатиер в страната - Ради Стамболов. Днес в часът на идеите.   Шоколадът е страст, емоция, настроение, тонус. Мислили ли сте обаче за шоколада като бизнес? Предствяме ви една наистина блестяща идея, която за няколко дни промения живота на нейния автор. Идеятя е "шоколадово суши",... прочети още »
29.10.201511:24

Ивайло Христов за създаването на собствен бизнес в "Часът на...

Ивайло Христов е предприемач, лектор, вдъхновител и страстен почитател на българската природа и днес той ще се разпише в "Часът на идеите".   През последните години се занимава със стартиращи бизнеси. Има две компании зад гърба си. Помага на няколко други стартиращи компании, от време на време води семинари и лекции на... прочети още »
28.10.201511:03

Goodlife: как отношението към храната определя и отношението към...

В "Часът на идеите" представяме е един много идеен сайт - goodlife.bg. Не само защото само месец след създаването си получи награда за сайт на годината, но и защото доказва че идеите са навсякъде, дори в кухнята.    Какво означава goodlife и как отношението към храната определя и отношението към живота? Ето за това ще... прочети още »
26.10.201511:07

"Часът на идеите": Да изобретяваш като на игра

Днес в "Часът на идеите" представяме една необикновена детска площадка и нейният изобретател.   Клатушките светят при движение, а когато децата се люшкат, това кара и  фонтаните в средата също да заиграят. С други думи, някой е открил как да впрегне детската енергия в нещо полезно, забавно, образователно. А тя, както... прочети още »
23.10.201511:57

"Часът на идеите" за децата и технологиите

В "Часът на идеите" този  петък ще говорим за "Родителството" и предизвикателствата, които създават технологиите при възпитанието на децата. Два часа на ден пред екрана е допустимата норма за децa.   Данните за България са стряскащи – децата прекарват средно около 3-4 часа дневно пред телевизора и... прочети още »
22.10.201510:28

UPVentureWeek ще сподели своите идеи в "Часът на идеите"

Днес ще ви разкажем за един по-различен фестивал - Фестивалът на предприемчеството, който се провежда между 3 и 6 ноември в София. Какви са темите на преприемачите днес и какво е Startup сафари, са само част от въпросите, които ще намерят отговор днес.   Нашия гост е Мариан Игнев - софтуерен ентусиаст с дълъг и трънлив опит в... прочети още »