Часът на идеите с CHIVAS REGAL - THE VENTURE

06.07.201612:13

Прознание в "Часът на идеите": Да учиш витруално вече е...

Прознание е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага онлайн уроци за допълнителна подготовка по учебното съдържание от предучилищна до 12 клас, с учител - в жива видео-конферентна връзка.    Уроците на Прознание се провеждат във виртуална класна стая, по авторска методика за дистанционно преподаване,... прочети още »
10.03.201610:32

Победителят в конкурса The Venture България в "Часът на...

Българската стартираща компания Bee Smart Technologies беше избрана за един от 28-те социални предприемачи от цял свят, които ще отидат на глобалния финал на The Venture. Нейният проект ще бъде представен през юли в Ню Йорк от един от основателите - Сергей Петров и ще се бори за част от наградния фонд от 1 милион долара. 28 финалисти от... прочети още »
07.03.201612:48

Иновациите в медицината и поредния полуфиналист в CHIVAS REGAL THE...

За български финалист на The Venture се бориха 3 компании, които бяха селектирани в оспорваната надпревара с над 50 родни проекта в областта на социалното предприемачество. За най-добри в тазгодишната надпревара на The Venture бяха отличени три проекта с ясно изявен социално-предприемачески елемент: QSL Protocol (Quantitative Surveillance of... прочети още »
24.02.201612:59

Идеите идват, когато си на път

В "Часът на идеите" ще проверим от първа ръка нещо, което са ни разказвали почти всики наши гости - че идеите се раждат, когато си на път. Наш гост е създателят на сайтовете насам nasamnata.com и peika.bg, Ивалина Ненова.   NasamNatam.com – сайт, в който можете да намерите разнообразни оферти за почивки, екскурзии,... прочети още »
24.02.201610:10

"Часът на идеите" представя CHILLI HILLS

Софийското село Кокаляне е дом на една бутикова ферма, в която се отглеждат над двадесет вида от най-лютите чушки в света. Тъкмо от тях CHILLI HILLS приготвят едни от най-добрите на пазара салси, маринати и изсушени подправки за готвене вече няколко години, а отскоро и Бalkan Hot Sauce –първата собствена серия люти... прочети още »
19.02.201613:21

CHIVAS REGAL THE VENTURE представя TICKEY

За български финалист на The Venture се бориха три компании, които бяха селектирани в оспорваната надпревара с над 50 родни проекта в областта на социалното предприемачество. Ние с радост ще ви срещнем с тези компнаии и с техните идеи. Сред тях е и българският стартъп TICKEY.     TICKEY е български STARTUP, който оперира с... прочети още »
18.02.201612:59

Ето кой е победителят в конкурса за социално предприемачество The...

От тази семица Радио FM+ и CHIVAS REGAL - THE VENTURE си подават ръка за поредица вдъхновяващи интервюта с участниците и финалистите в кoнкурса за най-обещаващите социални бизнеси в света.   The Venture e световна платформа на Chivas Regal, която има за цел да намери и подпомогне най-обещаващите социални бизнеси в света, чиито... прочети още »
21.01.201613:39

Създателите на Sound Ninja Music Academy в "Часът на...

Sound Ninja Music Academy е музикално училище от ново поколение без алтернатива в България. Школата е основана през октомври 2015 г., с мисията да предостави платформа за споделяне и обмяна на знания в сферата на съвременното музикално изкуство. Научете повече днес, в "Часът на идеите" с Евелина Павлова днес, между 15 и 16ч.,... прочети още »
11.12.201512:27

Фабрика за идеи в "Часът на идеите"

Фабрика за идеи е организация, обединяваща усилията на млади хора, които изследват активно, чрез силата на играта, как да катализират положителна промяна на нагласи в обществото по посока включване в процесите на взимане на решения, социално предприемачество, гражданско образование и др., и търсят иновативни алтернативи и решения на наболели,... прочети още »
26.11.201513:32

"Часът на идеите” показва как да поставим ново начало

"Той е човекът, който слуша и разбира хората с идеи, мотивира ги и разкрива заедно с тях допълнителен потенциал за развитие, мотивация и постигане на желаната цел - това е персоналният коуч д-р Кирил Калев.   Кирил е инженер по образование, радио-журналист, предприемач (един от създателите на Радио FM+), ръководител на български... прочети още »
19.11.201510:45

Get in the Ring в "Часът на идеите"

В четвъртък, Часът на идеите ще ви срещне с една българска стартираща компания, която получи възможност да се бори за вниманието на инвеститори, корпорации и потенциални клиенти по време на предприемаческото състезание Get in the Ring в Колумбия. Там те ще се съревновават с предприемачи от над 65 страни от целия... прочети още »