Финалът на "Домът на дракона" счупи зрителския рекорд

Първият сезон на "Домът на дракона" е факт. Сериалът завърши с огромен рейтинг, съобщиха от HBO. Популярната фентъзи драма привлече над 9 милиона зрители за финалния епизод, което го превърна в най-силната вечер за мрежата след края на "Игра на тронове" през 2019 г.
 
Говорейки за финала на "Домът на дракона" (House Of The Dragon"), председателят и главен изпълнителен директор на HBO и HBO Max Кейси Блойс заяви, че мрежата е развълнувана да види как сериалът запалва феновете на "Игра на тронове" по целия свят. Компанията също така се радва, че сериалът е успял да привлече нови зрители, които за първи път откриват света на Вестерос. "Поздравления за Джордж, Райън, Мигел и целия екип на "Домът на дракона" за невероятния първи сезон", се казва в изявлението му пред Deadline, цитирано от Бгнес.  
 
Всички епизоди на "Домът на дракона", включително финалът, до момента са гледани средно от 29 милиона зрители в САЩ. Това е повече от три пъти над средната аудитория. Извън САЩ сериалът надмина осмия сезон на "Игра на тронове", превръщайки се в най-гледаното заглавие на HBO в историята в Латинска Америка, Европа, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.Сериалът е достъпен в 39 латиноамерикански държави, 21 територии в Европа и в Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.
 
Сценарист на "Домът на дракона" е Райън Кондал, действието се развива 300 години преди събитията в "Игра на тронове" и разказва историята на Дом Таргариен, която приключва на финала на сезона. Първият сезон представя събитията, довели до гражданската война за наследството на трона, известна като Танца на драконите, която ще бъде разгледана в останалите части на сериала.
 
Снимките на втората част ще започнат в началото на 2023 г. Но не е ясно дали премиерата на новия сезон ще бъде през следващата година.

Свързани новини

Радост за феновете на фентъзи сериалите

05.12.2023

Снимат втори сезон на "Домът на дракона"

13.04.2023

"Домът на дракона" с по-малко серии

29.03.2023

Рекорден интерес към новата поредица

25.08.2022

"Домът на дракона" тръгва в понеделник

18.08.2022