Ще снимат още два сезона на "Домът на дракона"

Една от най-популярните продукции на НВО "Домът на дракона" ще има още два сезона. Новината бе съобщена на специална пресконференция малко след излъчването на последния епизод от втория сезон.

Изпълнителният продуцент Райън Кондал каза, че вече се работи по третия сезон, но снимките ще започнат едва в началото на следващата година. Макар Кондал да не коментира кога би била евентуалната премиера, подобен график означава, че е малко вероятно да видим сезон 3 следващата година. Снимките на втория сезон започнаха на 11 април 2023 г., а премиерата дойде повече от година по-късно. Така че едва ли можем да очакваме "Домът на дракона" да се завърне по екраните ни преди 2026-та.

"Знам, че всеки иска ["Домът на дракона"] да излиза всяко лято. Просто сериалът е толкова сложен, че всъщност ние правим няколко пълнометражни филма всеки сезон",казва Кондал и се извинява за това, че феновете ще трябва да почакат.

На въпрос дали третият сезон също ще бъде от осем епизода, както вторият, Кондал отговори, че все още не е обсъдено.

Авторът на "Песен за огън и лед" Джордж Р. Р. Мартин, който е и сред създателите на сериала, посветен на династията Таргариен, е на мнението, че са нужни четири сезона от по 10 епизода, за да се разкаже историята "Танцът на драконите" от книгата му "Огън и кръв".

"Игра на тронове" се състои от осем сезона, които се излъчват от 2011 до 2019 г. и си спечелиха титлата "едни от най-гледаните сериали в историята". В момента НВО работи по още една предистория на емблематичната продукция - "Рицар на седемте кралства". Тя се основава на "Приказки за Дънк и Ег" и се развива 100 години преди събитията от "Игра на тронове".

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Радост за феновете на фентъзи сериалите

05.12.2023

Снимат втори сезон на "Домът на дракона"

13.04.2023

"Домът на дракона" с по-малко серии

29.03.2023

"Домът на дракона" направи рекорд

26.10.2022