Съкращават сериала "Домът на дракона"

Вторият сезон на сериала "Домът на дракона" ще се състои от 8 епизода вместо от 10, както първия.

Ръководството на стрийминг услугата HBO е решило да намали броя на епизодите поради промени в сценария. Предполага се, че създателите на сериала вече планират трети сезон, съобщава Deadline.

Порталът пише, че изпълнителният продуцент и шоурънър Райън Кондал работи с автора на книгата Джордж Мартин по въпроса "как да се прекъсне разказът от сезон в сезон, какви битки да се включат в сюжета и кога". Твърди се, че части от сюжета, първоначално предвидени за втори сезон, включително "голяма битка", е решено да се пренесат в трети сезон. Източниците на портала уточняват, че докато ръководството на HBO все още решава дали три или четири сезона "ще бъдат оптимални, за да се разкаже цялата история".

Говорител на HBO потвърди, че вторият сезон ще се състои от осем епизода, и обясни, че това е "продиктувано от сюжетната линия". Той не предостави никакви други подробности. Порталът уточнява, че премиерата на втория сезон може да се състои през лятото на 2024 г.

"Домът на дракона" е предистория на "Игра на тронове" и е базиран на сюжета на книгата "Огън и кръв" и разказва историята на членовете на дома Таргариен. Премиерата на първия сезон бе през август 2022 г. Той печели "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал, припомня БГНЕС.

Свързани новини

Радост за феновете на фентъзи сериалите

05.12.2023

Снимат втори сезон на "Домът на дракона"

13.04.2023

"Домът на дракона" направи рекорд

26.10.2022

Рекорден интерес към новата поредица

25.08.2022

"Домът на дракона" тръгва в понеделник

18.08.2022