"The Last of Us" и колко е важна музиката в сериала

Новият сериал на HBO "The Last of Us" ("Последните оцелели") е тотален хит, който привлече много нови зрители, освен феновете на едноименната  видеоигра.

Също така, сериалът се превръща в поредния телевизионен проект, който възражда емблематични стари песни, като ги включва в саундтрака си. Вече станахме свидетели на колосалния успех, който постигна сингъла "Running Up That Hill" на Кейт Буш, след като звуча в последния сезон на сериала "Странни неща" ("Stranger Things"). Наскоро песента на The Cramps "Goo Goo Muck" също отбеляза свой рекорд, след като главната героиня в сериала "Уензди" ("Wednesday") танцува на нейния фон. Има и други примери: 

Бум в стрийминга на "Never Let Me Down Again" на Depeche Mode след премиерата на "Последните оцелели"

Снощи бе излъчен третият епизод от сериала, създаден от Крейг Мейзин и Нийл Друкман, който също е сценарист и режисьор на видеоиграта. "The Last of Us" е с участието на звездата Педро Паскал в ролята на Джоел и Бела Рамзи в ролята на тийнейджърката Ели.

Силно впечатление прави колко е важна музиката в постапокалиптичния сюжет. Песните носят своето скрито значение в историята и са важна част от посланията. Виж по-долу пълния списък с песни досега.

Хитът на Depeche Mode от 1987 г. "Never Let Me Down Again" прозвуча в последните минути на първия епизод, и песента отбеляза рекорден стрийминг. След като Джоел и партньорката му Тес (Анна Торв) тръгват да евакуират Ели извън зоната на карантина до лекари, които да изследват, защо тя не се разболява от инфекцията, след като е била заразена, се чува емблематичната песен от 80-те години на миналия век, което според сюжета предвещава опасност. Уверихме се, че това е така по време на втория епизод, когато Тес загина.

В България третият епизод ще бъде излъчен по HBO тази вечер, но вече стана известен списъкът с песни, които са включени в него:

Епизод 1: "When You’re Lost in the Darkness"

Gustavo Santaolalla – “The Last of Us” (Main Title Theme)
Avril Lavigne – “Tomorrow”
Dido – “White Flag”
Depeche Mode – “Never Let Me Down Again”

Епизод 2: "Infected"

Ari Lasso – “Hampa”
Gustavo Santaolalla – “Allowed to be Happy” (from the soundtrack to The Last of Us Part II)

Епизод 3: "Long, Long Time"

Fleetwood Mac – “I’m Coming Home to Stay”
Cream – “White Room”
Linda Ronstadt – “Long Long Time” (as performed by Murray Bartlett and Nick Offerman)
Max Richter – “On the Nature of Daylight” (Orchestral Version)
Erasure – “Chains of Love”
Linda Ronstadt – “Long Long Time” (original)

Свързани новини

Нови лица във Властелинът на пръстените

21.03.2023

Двете звезди ще играят себе си

16.03.2023

Култовият "Фолти Тауърс" се завръща

08.02.2023

Никол Кидман става агент на ЦРУ

10.01.2023

Кои са победителите на наградите "Еми"

13.09.2022