"The Last of Us" и колко е важна музиката в сериала

Новият сериал на HBO "The Last of Us" ("Последните оцелели") е тотален хит, който привлече много нови зрители, освен феновете на едноименната  видеоигра.

Също така, сериалът се превръща в поредния телевизионен проект, който възражда емблематични стари песни, като ги включва в саундтрака си. Вече станахме свидетели на колосалния успех, който постигна сингъла "Running Up That Hill" на Кейт Буш, след като звуча в последния сезон на сериала "Странни неща" ("Stranger Things"). Наскоро песента на The Cramps "Goo Goo Muck" също отбеляза свой рекорд, след като главната героиня в сериала "Уензди" ("Wednesday") танцува на нейния фон. Има и други примери: 

Бум в стрийминга на "Never Let Me Down Again" на Depeche Mode след премиерата на "Последните оцелели"

Снощи бе излъчен третият епизод от сериала, създаден от Крейг Мейзин и Нийл Друкман, който също е сценарист и режисьор на видеоиграта. "The Last of Us" е с участието на звездата Педро Паскал в ролята на Джоел и Бела Рамзи в ролята на тийнейджърката Ели.

Силно впечатление прави колко е важна музиката в постапокалиптичния сюжет. Песните носят своето скрито значение в историята и са важна част от посланията. Виж по-долу пълния списък с песни досега.

Хитът на Depeche Mode от 1987 г. "Never Let Me Down Again" прозвуча в последните минути на първия епизод, и песента отбеляза рекорден стрийминг. След като Джоел и партньорката му Тес (Анна Торв) тръгват да евакуират Ели извън зоната на карантина до лекари, които да изследват, защо тя не се разболява от инфекцията, след като е била заразена, се чува емблематичната песен от 80-те години на миналия век, което според сюжета предвещава опасност. Уверихме се, че това е така по време на втория епизод, когато Тес загина.

В България третият епизод ще бъде излъчен по HBO тази вечер, но вече стана известен списъкът с песни, които са включени в него:

Епизод 1: "When You’re Lost in the Darkness"

Gustavo Santaolalla – “The Last of Us” (Main Title Theme)
Avril Lavigne – “Tomorrow”
Dido – “White Flag”
Depeche Mode – “Never Let Me Down Again”

Епизод 2: "Infected"

Ari Lasso – “Hampa”
Gustavo Santaolalla – “Allowed to be Happy” (from the soundtrack to The Last of Us Part II)

Епизод 3: "Long, Long Time"

Fleetwood Mac – “I’m Coming Home to Stay”
Cream – “White Room”
Linda Ronstadt – “Long Long Time” (as performed by Murray Bartlett and Nick Offerman)
Max Richter – “On the Nature of Daylight” (Orchestral Version)
Erasure – “Chains of Love”
Linda Ronstadt – “Long Long Time” (original)

Свързани новини

Отиде си Фезко от "Еуфория"

01.08.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

HBO Max и Discovery+ обединяват сили

25.04.2023