"Оберон Радио Макс" удвои своята аудитория през 2018 г.

Вследствие на последователната стратегия в управлението на радиата и доверието от страна на партньори и слушатели, "Оберон Радио Макс" отчита добрите тенденции в своето развитие. 
 
Радиостанциите от групата на "Оберон Радио Макс" удвоиха аудитoрния си дял за последната година. Хората, направили избор да слушат Радио Fresh!, Радио FM+, Z-Rock и Радио Melody се е увеличил значително през изминалата 2018 г. Това сочат актуалните резултати на GARB за ноември за рейтинга на радиостанциите в страната. Групата на "Оберон Радио Макс" значително е повишила и финансовите си резултати, отчитайки за втора поредна година 30% ръст на годишния приход от реклама.  
 
Силните социални кампании - "Убий скоростта, спаси дете", "Празник на детските усмивки"; разпознаваемите гласове на водещите, между които Елена Розберг, Буги Барабата, Евелина Павлова, Цвети и Елена от "Шоуто на Блондинките";  активната комуникация с клиенти и партньoри, както и безрезервната любов на слушателите, направиха "Оберон Радио Макс" един от лидерите на медийния пазар в България. 
 
Данните сочат, че сред градското население, в най-активната възрастова група 18-34 години, Радио Fresh! заема втора позиция за месец ноември. Любимото радио на модерните хора е и в Топ 3 на предпочитаните радиостанции във възрастовата група 18- 34 и сред лидерите по среднодневна продължителност на слушане без прекъсване. 
 
Рок радиото на България - Z-Rock, е сред първите четири най-слушани радиостанции в големите градове (25-54 годишни). За месец ноември Z-Rock постига отлични резултати и в столицата, заемайки шеста позицизия в широкия таргет от аудитория на възраст между 15 и 69 г. 
 
През 2018 г. "Оберон Радио Макс" направи програмни промени в Радио FM+, в резултат на които радиото влезе в първите 10 предпочитани радиостанции в София във възрастова група 15-69. FM+ е и в десетката по слушаемост в България сред активните слушатели във възрастова група 25-54. 
 
Отчитайки постигнатото, "Оберон Pадио Макс" стартира новата година, следвайки тенденцията да предоставя качествено и разнообразно съдържани - предпоставка за ефективни кампании, насочени към широката аудитория. 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023