Мултимедийна инсталация "Лични местоимения: НИЕ, ВИЕ, ТЕ" в НДК

В рамките на 21-то издание на фестивала "Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата (НДК) ще бъде представена мултимедийната полиекранна инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те". Официалното откриване ще се състои на 4 май от 18:30 ч. в Мраморно фоайе на Двореца и ще бъде отворена за посетители всеки ден до 15 май. Инсталацията е част от турне на 11 места в осем града.
 
"Ние" това са всъщност "Вие" и “Те”, когато се познаваме. Това казват авторите на мултимедийната инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те" - Сава Цонев, режисьорът Петко Манчев и композиторът от Норвегия Вес Рей. Сближаването и разбирането на "Другия" е особено важно днес, по време на кризи и конфликти. 
 
На седем екрана, в затъмнено помещение, на фона на специално композирана музика, ще видим подбрани фотографии. Ще видим ярки образи на хора - от бохемата на София, през лицата на Пловдив, та чак до ромския квартал. Ще видим децата ни, радостите, скърбите, живота ни. Ще се редуват пейзажи, ще клокочат реки, а в целия този визуален микс ще се появяват поетичните картини на художника Кольо Карамфилов. "Другият" е по-малко плашещ, когато бъде опознат. 
 
В инсталацията са включени снимки на фотографите Арсо Илиев, Георги Кръстев, Кирил Кръстев, Людмил Софрониев, Мариела Панeва, Соня Станкова ("Лицата на Пловдив"), Тина Халкова, Тихомир Пенов, Цветан Чатъшки, Юлиан Георгиев, Велико Балабанов и др., както и фотографии, предоставени от Център "Амалипе”, Фондация "Здраве и социално развитие” – Хесед и от Росен Карамфилов – на произведенията на Кольо Карамфилов.

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

Kонцертната програма на Паганини в НДК

28.09.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016