Спектаклите "Монолог" и "Мейнстрийм" гостуват в ДНК

На 24 май от 19:30 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще гостуват танцовите спектакли "Монолог и "Мейнстрийм", които тази година бяха част от програмата на седмото издание на проекта за съвременен танц, пърформанс и инсталации "три3ависим 2016". 
 
МОНОЛОГ
Изпълнители: Станислав Генадиев и Виолета Витанова
Дуетът "Монолог" е съвременен танцов спектакъл, изпълнен чрез средствата на инсталацията, представящ упадъка на стария свят и изграждането на новия. Публиката става свидетел на работния процес на двамата пърформъри, които изпълняват ролята на конструктори на строителен обект – двама индивиди, обновяващи помещението, изграждайки паралелни реалности, превъплъщавайки се в създатели на собствената си съдба. 
 
Заобикалящата ни медийна среда обезчувствява обществото, буквално го пристрастява към материалното; емоциите са потиснати и ни оставят да съществуваме неохотно вцепенени и коравосърдечни. Любовта и взаимното опознаване вече не са същите. Монолог е пърформанс, чиито специфични особености са продължение на текущите изследвания на хореографа Светлин Велчев за значението и силата на движението, вдъхновено от идеята за противоречия като основна характеристика на реалността.
 

MONOLOGUE Trailer from Svetlin Velchev on Vimeo.

 
МЕЙНСТРИЙМ
Участват: Борис Георгиев, Христо Ушев, Ина Гергинова 
"Мейнстрийм" се занимава с трудно уловимото, задкулисно обсебване на човека от инерцията, в която попада животът му. Ние сме изначално изгубени, инертни, попаднали във водовъртежа и пяната на постоянно явяващото ни се безсмислие. Къде е тоталността на нашето съществуване, къде е истинското, неподменено откровение? Понякога се появява за миг и изчезва, оставя ни пак жадни и незнаещи…
 
 
Билети на касите на Билетен център НДК и в ДНК, половин час преди представленията.

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

Kонцертната програма на Паганини в НДК

28.09.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016