Пускат юбилейно Listen Without Prejudice 25 на George Michael

В подкрепа на предстоящото юбилейно издание Listen Without Prejudice 25, Channel 4, BBC Worldwide и Sony Music представят "Freedom: George Michael (w/t)", един неочакван и вълнуващ нов филм, разказан от самия George Michael. Във филма участват още Stevie Wonder, Elton John, Mark Ronson, Mary J. Blige, Tony Bennett, Liam Gallagher, James Corden, супермоделите на 90-те от видеото на Freedom! ’90 (Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz и Linda Evangelista) и други.
 
 
Listen Without Prejudice 25: за първи път като част от Deluxe версията и двойното 2CD издание на юбилейния албум, ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на George Michael за сериите MTV Unplugged от 1996. Концертът, състоял се на 11 октомври 1996, в "Три Майлс Айлънд Студиос" в Източен Лондон, включва 10 от най-големите хитове на George Michael от периодите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom ’90), представени по един изключително интимен и емоционален начин. Оригиналният албум Listen Without Prejudice Vol 1 ще бъде преиздаден на винилова плоча и в дигитален формат. 
 
Listen Without Prejudice Vol 1. е вторият солов албум на George Michael. Песните в албума са аранжирани, продуцирани и почти изцяло написани от самия него. Албумът утвърждава George Michael като един водещите артисти на световната сцена – не само като изпълнител, но и като творец. 
 
Зашеметяващият успех на първия самостоятелен албум на George - Faith – го изстрелва на върха на класациите, носи му огромна слава и го нарежда сред малцината артисти с мултимилионни продажби по целия свят. Това, разбира се, е сбъднат план-мечта за лейбъла, но George Michael има други планове. Той не може и не желае да бъде 24-часова поп звезда, постоянно под светлините на прожекторите и обект на медийно внимание. George Michael решава да следва творческите си инстинки по отношение на музиката, която създава. 
 
Той решава, че негова фотография няма да присъства на обложката за предстоящия албум Listen Without Prejudice Vol. 1 и че няма да участва физически в рекламната кампания за албума (с изключение на няколко подбрани интервюта). Вместо това, George Michael предоставя на музикалната компания видеоклип, режисиран от David Fincher. Това е видеото към сингъла "Freedom! ‘90", в което участват пет от най-популярните красавици в света с липсинк изпълнение на мястото на George. Всичко това води до разногласия между George Michael и Sony Music за начина, по който трябва да се рекламира албума. 
 
Албумът става мултиплатинен бест-селър, номер едно в класацията на Великобритания, задминава продажбите на Faith и достига 4 пъти платинен статус. Звученето на песните в Listen Without Prejudice Vol 1 преобръщат до голяма степен представите в поп музиката към момента и за всички става ясно, че един световен артист руши стереотиPittе, за да тръгне по собствен път. 
 
Малко след премиерата на албума, George Michael среща голямата си любов – Anselmo Feleppa. Гневът от ранната и трагична смърт на Анселмо, заедно с неудовлетвореността на George Michael от маркетинговата кампания на албума, която лейбълът му провежда в САЩ, довеждат до решението на артиста да заведе мъчително съдебно дело срещу Sony Music. Заради съдебните дела с музикалната компания, George Michael е блокиран като артист за близо две години. През това време той взима съзнателното решение да канализира цялата си енергия и усилия в оспорването на условията на стандартния звукозаписен договор в подкрепа на всички артисти. George Michael губи делото срещу Sony Music, но печели личната си и артистична свобода, за която копнее. 
 
Двадесет и шест години по-късно, George Michael и Sony Music отдавна са се помирили. Listen Without Prejudice Vol 1. остава забележително, неподвластно на годините и тенденциите произведение: от емоционалната протестна песен "Praying For Time and Mother’s Pride" до лиричната "Cowboys & Angels" през автобиографичната "Freedom! ‘90". Това е музиката, в която George Michael е напълно отдаден. 
 
Режисиран от номинирания за наградата BAFTA, филмът "Freedom: George Michael (w/t)" разказва завладяващата и драматична история около създаването на албума Listen Without Prejudice Vol 1, последвалото съдебно дело със Sony Music и личната борба и болка след загубата на Anselmo. През годините много са се опитвали и са се проваляли в опитите си да съберат отново супер моделите на 90-те години. Но George Michael успява да ги събере за втори път във филма. 
 
Във "Freedom: George Michael (w/t)" участват някои от най-големите имена на световната сцена като Stevie Wonder (неговият хит "They Won’t Go When I Go" е единственият кавър в албума); Elton John, който описва албума на George Michael като "шедьовър"; Liam Gallagher, който казва, че George Michael "притежава John Lennon в себе си"; Mary J. Blige, която напомня, че George Michael е "разрушил граници заради всички артисти""; Tony Bennett, Mark Ronson, Tracey Emin, Jean Paul Gaultier, главният редактор на френското издание на "Вог" – Emmanuelle Alt и James Corden. Във филма участват и някои от големите шефове на Sony Music по това време, които споделят за драматичните моменти и неудобството да се срещнеш с един от най-големите артисти на компанията в съда, както и интервюта с адвокатите по делото. 
 
И днес, George Michael продължава да докосва хората по целия свят с текстовете и музиката си. 2016 е наситена с неговото музикално наследство: песните му се използват след безпрецедентен брой от лицензирани права във филми, тв сериали и компютърни игри. 

Свързани новини

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021

Чуй неиздаван сингъл на George Michael

06.11.2019

Още неиздавани песни на George Michael

16.08.2019

Джордж Майкъл оглави класациите

30.10.2017

Cпециално издание на George Michael

18.10.2017