Rihanna става посланик на Барбадос

Най-известното лице от Барбадос става посланик на Карибския остров. Изпълнителката на "Diamonds" е назначена за "извънреден и пълномощен посланик" на Барбадос, съобщи в четвъртък правителството на Карибския остров. 
 
"Rihanna дълбоко обича тази страна и това се отразява в нейните филантропски дела, особено в областта на здравето и образованието. Тя също така показва патриотизма си, като държи на страната си и на острова като свой дом", каза Mia Amor Mottley, министър-председател на Барбадос, цитиран от bgnes.com. "Освен успеха си като поп икона, тя показа също така творческо усещане и финес в бизнеса. Затова има смисъл да я ангажираме и да я насърчим да работи по-усърдно за нашата мисия, да преобразим Барбадос". 
 
Robyn Rihanna Fenty, както е истинското име на певицата, не крие радостта си: "Не бих могла да бъда по-горда, получавайки такава престижна титла от родната си страна. Всеки барбадосец ще трябва да изиграе своята роля, и с нетърпение очаквам да поема моите отговорности. Очаквам с нетърпение да работим с премиера Mottley и нейния екип, за да преобразим Барбадос", пише тя. 
 
В продължение на 10 години Rihanna беше културен посланик на бившата британска колония и промотира острова си по целия свят и дори приветства принц Harry в столицата Бриджтаун за 50-годишнината от независимостта на Барбадос, през декември 2016. Тя се връща редовно в родната си страна, независимо дали ще посети семейството си или близките си, като това лято беше на сватбата на един от приятелите си от детинство и участва в "Crop Over" - известен фестивал, отбелязващ края на реколтата на захарната тръстика. Спазвайки барбадоската традиция, певицата танцува и се облича с ексцентрични и колоритни облекла, споделяйки снимки по социалните мрежи. 
 
Улицата, където е израснала, носи името ѝ: Rihanna Drive. Къщата, в която живееше със семейството си, също се отличава не само с ярките си цветове, но и защото името на Rihanna е написано на земята, между слънцето и националния флаг.

Свързани новини

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ново 20

21.04.2022

Двойката е все така заедно

20.04.2022

Бременната Риана на корицата на Vogue

13.04.2022

Риана ще стане майка

01.02.2022