Музикалните звезди, които се завърнаха на сцената през 2021-ва

2021 година предложи много нова музика, албуми и възраждане на много знаменити групи на сцената.

Няма спор, че завръщането на годината е на шведската четворка ABBA, които се събраха и пуснаха новия албум Voyage близо 40 години след последните им музикални изяви заедно.

Кои са новите албуми, които слушахме най-много през 2021-ва

В албума има 10 неиздавани досега песни, а АBBA получи и номинация за "Грами" за сингъла "Still Have Faith In You", който беше издаден през септември.

"Вдъхновението да се съберем отново дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA VOYAGE, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!", споделят четиримата музиканти от най-известната шведска група на всички времена за шоуто, което подготвят догодина. 

Duran Duran

Британската поп и ню уейв група Duran Duran се завърна ударно с новия си албум Invisible, от който групата издаде няколко вълнуващи сингъла. Това определено бе голяма новина за феновете им, тъй като групата не беше пускала нова музика от 2015 година, когато излезе LP-то Paper Gods, а последният им дългосвирещ запис е Astronaut от 2004 година. Invisible е 15-тият студиен албум на едни от емблемите на осемдесетарската музика.
 
 

Даяна Рос

Даяна Рос обяви първия си албум с нова музика от 22 години

Кралицата на диското също използва локдауна през 2020-та година, за да сътвори нова музика. Новият албум на легендата от Supremes е озаглавен Thank you и излезе на 10 септември. Това е първият оригинален материал на Рос от 22 години насам. 

Натали Имбрулия

Австралийската певица се завърна с нов сингъл и албум. През юни изпълнителката представи "Build It Better" - първият оригинален сингъл на Имбрулия от 12 години насам. Парчето е водещата песен от албума Firebird, който излезе в края на септември.

Soft Cell

Дуото Soft Cell се завръща след 20 години отсъствие от сцената

Да, тази новина определено привлече вниманието на феновете на осемдесетарското диско и ню уейв звучене, тъй като групата, изпълнила емблематичния хит "Tainted Love" не е напомняла за себе си от повече от 20 години. Заглавието на новия им албум е Happiness Not Included. Групата ще го представи официално през февруари 2022 година. 

Teras For Fears

Британската поп рок група Tears For Fears също изненадващо се завърна на сцената. Бандата анонсира издаването на The Tipping Point, което ще бъде първият им албум от 17 години насам. Групата е подготвила нова колекция от 10 песни, които ще излязат на 25 февруари 2022 г. Ето и видеото на едноименния сингъл:

Erasure

Английското синт поп дуо Erasure записва нова музика и обяви голямо турне, което ще включва и много дати в САЩ през 2022 г. Анди Бел и Винс Кларк обиколиха редица европейски градове, а от началото на новата година ще продължат турнето си Neon от американския град Маями. Дуото трябва да направи общо 23 концерта в щатите, за да завърши с шоу в Лас Вегас на 27 февруари.

UB40

Кралете на регето UB40 също записват усилено нова музика и обявиха турне с новия си вокалист Мат Дойл. Той замени 63-годишния Дънкан Кембъл, който получи инсулт и няма да се завърне на сцената. 

UB40 се завръщат с нов вокалист и турне

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022