Неповторимият Джордан Ракей пристига за първия си концерт в България

На 18-ти септември 28-годишният мулти-инструменталист, вокалист и продуцент Джордан Ракей пристига за първия си концерт не само в България, но и на Балканите, по покана на Sofia Live Festival. 
 
Sofia Live Festival разкри първите артисти от програмата си
 
Култовият изпълнител ще се качи на сцената на Арена София с 6 членния си бенд, за да представи последния си студиен албум What We Call Life, който излезе през септември миналата година. Това е един много личен и интимен проект, който включва някои от най-интроспективните песни и лирики на Джордан досега. Историите в албума до голяма степен се въртят около уроците, които Джордан научава за себе си по време на терапия.
 
 
Музикалните критици го определят като „Еклектичната смесица от жанрове, която може да чуете само от някой, който може да се похвали с много добри както продуцентски, така и вокални способности“. В сет листа за концерта в София няма да липсват, разбира се, и някои от най-популярните му песни, издадени през годините.
 
Магичната Акуа Нару ще пее на Sofia Live Festival
 
Роден в Нова Зеландия, Джордан Ракей се мести в Бризбейн, Австралия на 3-годишна възраст. Набира голяма популярност в САЩ и Европа още през 2014 с първото си EP “Groove Curse”, което провокира бързото му преместване в Лондон. Там не спира да се развива като артист и бързо става харесван и разпознаваем. Включва се с вокали в албума на Disclosure, Caracal (2015), а с дебютния си албум Cloak, който издава сам през 2016, Джордан Ракей доказва, че е артист с изключителен талант, собствено емблематично звучене и вече е готов да направи още по-голям международен пробив. 
 
 
През 2017-ти подписва с популярния независим лейбъл Ninja Tune. Следват участие на Гластънбъри, световно турне, издадени още 4 албума и реализирани суперуспешните колаборации с Лойл Карнър - "Ottolenghi’" и Джорджа Смит - "Loose Ends".
 
Sofia Live Festival обяви първо подгряващо събитие
 
Билетите за първия концерт на изключителния Джордан Ракей в България, влизат в продажба на 19-ти април в 12ч. и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Първите 320 бр. билета "Супер ранно пиле" ще са на цена от 32 лв., а следващите 200 бр. ще са 40 лв. След изчерпването на промо билетите, редовната им цена до деня на събитието ще е 45 лв. На място входът ще бъде 55 лв.
 

Свързани новини

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023

Sofia Live Festival 2023 приключи

27.06.2023

Още артисти на Sofia Live Festival

29.05.2023