''Приятели''-те намериха сили да се сбогуват със своя колега Матю Пери

Обичаният актьор Матю Пери беше намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в края на октомври, а новината за смъртта му потопи в скръб феновете и колегите му. 

Два дни след смъртта му, неговите колеги от хитовия телевизионен сериал "Приятели" – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър, излязоха със съвместно изявление"Всички сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от колеги. Ние сме семейство", се казва в изявлението им. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се справим с тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света."

Вчера, обаче, започнаха да валят индивидуални постове от всички негови колеги от сериала. Първи беше Мат Лебланк"Матю, с натежало сърце ти казвам довиждане. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в моя живот. Беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел...Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов...И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш.", написа екранният Джоуи като сподели техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Matt LeBlanc (@mleblanc)

 

Не след дълго с Пери се сбогува и Кортни Кокс. В знак на почит към дългогодишния си приятел тя сподели клип на една от най-популярните сцени с Чандлър и Моника от ситкома, в която двамата прекарват нощта заедно за първи път. В Инстаграм тя написа:

"Толкова съм благодарна за всеки миг, който имах с теб, Мати и ми липсваш всеки ден", гласеше текстът под него. "Когато работиш с някого толкова отблизо, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да мога да споделя. Засега ето един от любимите ми. За да дам малко предистория, Чандлър и Моника трябваше да имат еднодневен флирт в Лондон. Но заради реакцията на публиката това се превърна в началото на тяхната любовна история".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

 

Дженифър Анистън, която играеше Рейчъл в ситкома, си взе последно "сбогом" с дългогодишния си приятел с текст в социалните мрежи, гласящ: "Това е дълбока рана... Това, че трябваше да се сбогувам с нашия Мати, бе безумна вълна от емоции, каквато не съм изпитвала никога досега. Всички ние преживяваме загуба в някакъв момент от живота си. Загуба на живот или загуба на любов. Способността да скърбиш ти позволява да усетиш моментите на радост и благодарност, че си обичал някого толкова дълбоко. А ние го обичахме. (...) Винаги сме били шестимата. Това беше едно избрано семейство." Към кадъра й с Матю Дженифър добави и скрийншот на техни съобщения, където Пери казва, че обича да я разсмива.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

 

Лиса Кудроу изрази своята благодарност към своя обичан колега и написа: "Благодаря ти за голямото ти сърце (...). Благодаря ти за това, че идваше на работа, когато не беше добре, и след това, че беше напълно брилянтен. Благодаря ти за най-хубавите 10 години, които човек може да има. Благодаря ти, че ми се довери. Благодаря ти за всичко, което научих за БЛАГОДАРНОСТТА и ЛЮБОВТА. Благодаря ти за времето, което прекарах с теб, Матю."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Lisa Kudrow (@lisakudrow)

 

Дейвид Шуимър също намери сили да се сбогува със своя приятел и колега. "Благодаря ти за десетте невероятни години, изпълнени със смях и творчество. Никога няма да забравя безупречния ти изказ и чувство за хумор. Можеше да вземеш пряка реплика и да я нагласиш според желанието си, като в резултат се получаваше нещо толкова оригинално и неочаквано смешно, че все още е изумително. Ти имаше сърце. (...) Тази снимка е от един от любимите ми моменти с теб. Сега тя ме кара да се усмихвам и да тъгувам едновременно. Представям си те някъде там горе, в същия бял костюм, с ръце в джобовете, как се оглеждаш..." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от David Schwimmer (@_schwim_)

Свързани новини

Матю Пери не беше щастлив с ''Приятели''

29.12.2023

Матю Пери и наркотиците

22.12.2023

От какво е починал Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон с благодарност към Матю Пери

14.12.2023

Мат Лебланк се сбогува с Матю Пери

15.11.2023