SLNG представят новото си видео "Лъжи и Истини" на специален клубен концерт

"Лъжи и Истини" е новата песен на SLNG (Сленг), която веднага след публикуването ѝ в YouTube, привлече вниманието на верните почитатели на групата.  
 
 
Видеото ѝ ще има своя официална премиера пред публика на 28 март в клуб в сградата на Столична библиотека. На лайфа музикантите ще представят за първи път на живо новия си сингъл, емблематичните за феновете на СЛЕНГ песни "Мой свят", "Синьо", "Любовта няма край", "Бял прах", кавъри на любимите на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и др.
 
 
Автор на "Лъжи и Истини" е талантливият Владо Михайлов – любим актьор и певец, популярен от телевизионния и кино екран. Основната тема във видеото ѝ е разделението между хората в социалните мрежи, където е много лесно от безопасната си позиция да изразяваш крайни мнения, да мразиш и омаловажаваш вярванията на другия. Когато пише текста, Владо си представя двама много близки приятели, преживели трудности заедно, които се чувстват като братя, но въпреки това някои теми успяват да ги разделят. Социалните мрежи ни дават "оръжие" - трибуна, те окуражават агресивното налагане на мнение, настройват ни един срещу друг до степен, в която забравяме кое е истински важното, кои са големите и безспорни "истини", заместени от такива, на които някой е ударил етикет "сертифицирано".
 
 
Във видеото Михайлов се събира отново с актьорите от хитовия сериал "Братя" – Мартин Димитров, Радослав Владимиров и Сара Драгулева, едни от най-обичаните млади звезди от екрана. Много преди снимките в JENG Studio, режисьорът Кирил Добрев и Владо си "подават топката", докато изчистят възможните концепции и се спрат на една от тях. 
 
 
Добрев вкарва персонажите в пространство, в което чрез метафори изследва идеите за идеологиите, социалните противоречия, половите предразсъдъци, за това как в условията на съвременно общуване чрез агресията дори и най-близките хора могат да се превърнат във врагове за един миг. Това е и целта на Кирил, Владо и цялата банда - да занимават публиката с провокативни теми, задаващи важни въпроси. Удоволетворени от крайния резулат, актьорите от видеото решават да дарят хонорарите си за благотворителна кауза. Владо не крие уважението и обичта си към тях и отбелязва, че изборът им не е случаен. За него те са едни от най-талантливите и всеотдайни професионалисти, с които е имал удоволствието да работи. 
 
 
Музикален продуцент на "Лъжи и Истини" отново е китаристът на бандата Петър Рангелов, смесил и предното парче на SLNG - "ИЗГуБЕН", а видеото е реализирано от екипа на JENG Studio и Боби Стоянов от SlowMotion.
 
Билети за концерта "SLNG, ЛЪЖИ И ВИДЕО"  на 28 март са налични в мрежата на Eventim.
 

Свързани новини

SLNG представят новия си албум

12.11.2019

SLNG с нов сингъл

25.09.2019

Дара Екимова изпълнява песни на баща си

25.02.2019

Сленг - "Бъди"

07.06.2017

Дара Екимова в "20 години група Сленг"

20.03.2017