Хората се нуждаят от 7 ч. свободно време за пълно доволство

За да се чувстват истински доволни, хората се нуждаят от близо седем часа свободно време всеки ден, установи британско изследване.
 
Но средностатистическият британец, обграден от комуникации и технологии, успява да намери само четири часа и 14 минути свободно време през деня си. През 1995 жителите на Острова са се радвали на шест часа и 57 минути свободно време, с две минути по-малко от оптималното количество, а пет години по-късно те все още са имали шест часа и 34 минути.
 
Макар официалният работен ден от осем часа да не е променян в последния половин век, 82 на сто от служителите заявили, че не могат да се откъснат от работата си и постоянно са онлайн, проверявайки имейлите и смартфона си.
 
Прекарването на време със семейството е основен приоритет на 75 на сто от анкетираните 2000 британци, а готвенето на домашни ястия е посочено от 71 на сто от участниците в допитването. Но 47% и 61% признали, че проверяват съответно социални медии като Фейсбук и четат имейли във времето, което прекарват с най-близките си хора.
 
"Работното ни време по трудов договор не е променяно повече от 60 години, но действителните часове, в които работим, се промениха. Все повече хора се чувстват несигурни за работните си места, поради което започват да работят по-рано и си тръгват от офиса по-късно и дори изпращат имейли, когато са у дома", заяви Кери Купър, професор по организационна психология в университета в Ланкастър, която осъществила изследването.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024