Американците смятат, че HTML е венерическа болест

Вие можете ли да различите компютърните термини от наименованията на венерически болести? Вероятно да, но проучване показа, че много американци не могат.
 
В допитването, проведено от фирмата VoucherCloud и цитирано от "Лос Анджелис таймс“, 11% от жителите на САЩ смятат, че HTML – езикът, използван най-често за създаване на уеб страници, е венерическо заболяване, пише мениджър.бг. Участниците в проучването трябвало да прегледат 2392 технически и други термини и да изберат значението им от три възможни опции.
 
Освен забавната заблуда за HTML, цели 42 на сто от интервюираните били убедени, че "дънна платка“ е "палуба на круизен кораб“, а 23% заявили, че МР3 е "робот от "Междузвездни войни“.
 
Много американци вярват, че "гигабайт“ е южноамериканско насекомо – цели 27 на сто. 18% пък смятат, че "Блу-рей“ е дълбоководно морско животно.
 
15 процента са убедени, че "софтуер“ е термин за удобно облекло (Soft – меко, Wear – облекло, Software – софтуер, от Ware – изделие, продукт, от англ.). 12 на сто смятат, че USB e съкращение на името на европейска държава (коя обаче, не е ясно – може би Украйна?).
 
И въпреки всички тези неясноти, 61% от респондентите в проучването са заявили категорично, че е много важно човек добре да познава технологиите и свързаните с тях термини! 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024