Излиза "Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“

Третата книга от сензационната поредица за щурата, вечна и неподражаема Бриджет Джоунс излиза на български на 26 май от издателство "Колибри“ и в превод на Надя Баева.
 
Всички си спомнят онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство. С историите за Бриджет Джоунс, Хелън Филдинг освежи популярната чиклит литература, зареждайки я с бомбастичен хумор и самоирония.
 
Първият роман от поредицата, "Дневникът на Бриджет Джоунс“, беше публикуван през 1996 и светкавично се превърна в световен бестселър. Три години по-късно се появи продължението, "Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Книгите бяха успешно филмирани - в образа на Бриджет се превъплъти Рене Зелуегър, партнират й Хю Грант и Колин Фърт.
 
"Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ беше издадена на 15 октомври 2013, а днес читателите могат да я намерят и в електронен или аудиоформат. Действието се развива в съвременен Лондон, Бриджет вече е в "зряла“ възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на мюзикъл за живота на своята непоправима героиня!
 
 

Свързани новини

Бул. Витоша става Алея на книгата

08.09.2015

"50 нюанса" удари 1 млн. продажби

24.06.2015

Препоръчваме ви за четене:

02.08.2012

Препоръчваме ви за четене:

09.07.2012

Препоръчваме ви за четене:

22.06.2012