Бул. Витоша става Алея на книгата

Алеята на книгата достигна и до София за последното си издание тази година. След Пловдив, Бургас и Варна, шатрите на повече от 30 издателства ще изпълнят с литература идеалния център на София – столичния булевард "Витоша". Събитието започва на 8 септември и ще продължи общо шест дни – до 13-и.
 
Общо 14-те шатри на издателствата ще се разположени на знаковата улица в съвсем наскоро обновената пешеходна отсечка между ул. "Солунска“ и "Алабин“. Работното време е от 10 до 20 часа, а официалното откриване ще стане към края на първия ден на Алеята – от 17 часа във вторник.
 
Читателите ще могат да се разходят сред най-новите предложения на българския книжен пазар, да срещнат романите на Георги Господинов или Милен Русков, да се насладят на френска проза от Давид Фоенкинос или Пиер Льометр, да потънат в българската класика или в световната любовна лирика. А защо не и да разтворят историята на рока или скоростния свят на Михаел Шумахер?
 
На разположение на посетителите, освен щандовете с книги, са предвидени и поредица от събития в специалния Литературен кът при пресечката с ул. "Алабин“. Развлечения ще има и за деца, за които организаторите от Асоциация "Българска книга“ са подготвили игри и викторини.

Свързани новини

"50 нюанса" удари 1 млн. продажби

24.06.2015

Излиза новата книга за Бриджет Джоунс

12.05.2014

Препоръчваме ви за четене:

02.08.2012

Препоръчваме ви за четене:

09.07.2012

Препоръчваме ви за четене:

22.06.2012