5 фрази, които пазят любовта на щастливите двойки

Знаете ли, че само няколко думички отличават щастливите от нещастните двойки, пита profit.bg Повтарянето на някои изречения е от ключово значение за отношенията ни с онези, които обичаме най-много. Ето пет магически фрази, които пазят любовта на щастливите двойки: 
 
1. "Можем да го направим." 
Забележете думата "ние" срещу „аз“. Многобройни проучвания са установили връзка между семейното щастие и това колко често двойките използват местоимението "ние". Като отбор е по-вероятно те да се справят с проблемите от ежедневието, които са неизбежни във всички дългосрочни отношения. Нещо повече, "ние" поддържа духа на сътрудничество, което води до по-малко разногласия, а споровете се решават по-бързо. 
 
2. "Чух това, което казваш." 
Ако на психиатрите се плащаше всеки път, когато техните клиенти се оплакват, че партньорът им не ги слуша, те щяха да са още по-богати. Ние, хората, имаме нужда да се чувстваме чути и разбрани – това е особено вярно в романтичните отношения. Забележете, че тази фраза не означава непременно, че сте съгласни с това, което се казва. Но тя изпраща съобщение от решаващо значение - че слушате с отворен ум. И когато това се случи, е много по-вероятно човекът насреща да сподели най-съкровените си мисли и чувства, което, естествено, укрепва вашата връзка. 
 
3. "Луд/а съм по теб"
Повечето от нас смятат, че не е нужно да говорят непрекъснато за своите чувства. Истината е, че нашите половинки имат нужда да чуват (отново и отново) колко са умни, чаровни, привлекателни и че ние мислим точно това. В действителност, постоянните напомняния от лицето, чието мнение ценим най-много, поддържат самочувствието ни така, както нищо друго. 
 
4. "Благодаря ти!" 
В най-щастливите взаимоотношения двойките ценят всички малки неща – когато той почисти масата или заведе децата в парка, когато тя го отмени в химическото чистете или поръча любимата му храна. И след всяко от тези действия следва задължителното „Благодаря“. Това кара вашият партньор да се чувства обичан и ценен. В действителност, според експерта по поведенчески науки Крейг Т. Дейвис, вътрешната част на ухото на човека регистрира звука от тази дума и не само развеселява партньора ви, но и го кара да ви слуша по-внимателно. 
 
5. "Направи го!" 
Тази фраза е един от най-важните фактори в отношенията ви. Въпреки че е кратка, тя говори много, когато споделяте мисли, надежди и мечти един с друг. В действителност, много изследвания показват, че двойките, които се насърчават един друг, са не само по-оптимистично настроени за живота и любовта, но и са далеч по-склонни да живеят щастливо.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024