Ето как Рийз Уидърспун стана най-богатата актриса

Освен че е супер популярна актриса и продуцент, Рийз Уидърспун е успешна бизнесдама. 

Носителката на Оскар обяви, че инвестиционната компания "Blackstone" е придобила продуцентската й къща "Hello Sunshine". Звездата написа в профила си в Instagram, че чрез новото си партньорство тя прави огромна крачка напред. 
 
"Какъв огромен ден! Започнах Hello Sunshine, за да променя начина, по който всички жени се виждат в медиите. През последните няколко години наблюдавахме как нашата мисия процъфтява чрез книги, телевизия, филми и социални платформи. Днес правим огромна крачка напред, като си партнираме с Blackstone, което ще ни позволи да разказваме още по-забавни, въздействащи и информиращи истории за живота на жените в световен мащаб!", пише известната блондинка. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Актрисата основа компанията си през 2016 г., като се посвети на създаването на филми и сериали създадени предимно от и за жени. Тя стои зад суперуспешните сериали "Големите малки лъжи" и "Сутрешното шоу", в които си партнира със звездите Никол Кидман, Лора Дърн, Дженифър Анистън и мн. др. 

Първи трейлър и дата на втория сезон на "The Morning Show"

Сделката се оценява на 900 милиона щатски долара. Уидърспун ще запази дял от поне 18 процента и ще получи 120 милиона долара от сделката. Така актрисата се нарежда на първо място в списъка с най-богатите имена в киноиндустрията, изявяващи се пред камера, със състояние от 400 милиона щатски долара, предадоха световните агенции. 

Останалата част от богатството ѝ се дължи на преуспяващата ѝ 30-годишна кариера като актриса и продуцент. Тя е една от най-добре платените звезди в Холивуд и печели по около един милион долара на епизод от телевизионните сериали и милиони за ролите си в киното.

Свързани новини

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023

Мел Гибсън също почете Христо Живков

06.04.2023