Скандалът с дуета Milli Vanilli излиза на филм - ето кои са актьорите

Нов биографичен филм за историята на поп дуета Milli Vanilli предстои да излезе на екран.
 
Лентата е кръстена на един от най-големите хитове на скандалното дуо "Girl You Know It’s True". Песента е включена в дебютния им албум от 1989 г., който носи и същото заглавие в САЩ, и заради чийто огромен успех Роб и Фаб получават "Грами" за най-добри нови артисти. Малко по-късно обаче лъсва истината, че всъщност те не са истинските изпълнители на песента, а красивата опаковка на формацията. След това дуото бе принудено да върне престижната награда, и трябваше да се извинява публично за измамата. 
 
В образите на двамата изпълнители във френско-немския дует Робърт Пилатус и Фабрис Морван влизат актьорите Тиджан Нжие и Елан Бен Али. Актьорският състав ще включва още Матиас Швайхьофер в образа на продуцента им Франк Фариан, Греъм Роджърс, Бела Дейн и др., съобщава Pitchfork. 
 
 
Филмът проследява възхода и падението на Milli Vanilli от техния пробив в края на 80-те през скандалния инцидент със синхронизирането на устни във видеото, който в крайна сметка коства кариерата им. Водени от немския музикален продуцент Франк Фариан, групата прави още няколко номер едно хита, включително "Blame It On the Rain", "Girl I’m Gonna Miss You" и "Baby Don’t Forget My Number" - успешни парчета, които обаче не успяват да повторят сензацията на "Girl You Know It’s True", която се оказа изпята в студиото от други певци.
 
10 години след скандала с дебютния им хит, през 1998 г., Роб и Фаб записаха нов албум "Back and in Attack", но пускането му така и не се състоя заради кончината на Пилатус на едва 32-годишна възраст. 
 
Филмът "Girl You Know It’s True" е написан и режисиран от Саймън Верховен. В момента е в продукция и премиерата му не е обявена. 

Свързани новини

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023

Мел Гибсън също почете Христо Живков

06.04.2023