Кино

23.01.201212:54

"Златните малинки" ще бъдат раздадени на 1 април

За първи път отличията за най-лошите постижения в киното,"Златните малинки", ще бъдат раздадени на 1 април. До този момент "анти-Оскарите" се връчваха 24 часа преди престижните златни статуетки на американската филмова академия. Учредителят на приза Джон Уилсън и останалите членове на организационния комитет отдавна... прочети още »
23.01.201211:50

Ванеса Паради: Не вярвам в брака и в сродните души

Френската актриса Ванеса Паради не вярва в сродните души. 39-годишната звезда, чиято 14-годишна връзка с Джони Деп, според слуховете, е на път да се разпадне, говори за любовта при представянето на новия си филм "Cafe De Flore". Ванеса разкри, че не вярва в брака и в сродните души, защото "ако загубиш сродната си душа, всичко... прочети още »
21.01.201214:21

Започнаха снимките на нови епизоди от "Сексът и градът"

Популярният сериал "Сексът и градът" ще се завърне на малкия екран за радост на милионите му почитатели по света, а и в България. Слуховете, че ще бъдат заснети нови епизоди се потвърдиха от тв босове, като според излязлата информация действието в тях ще предхожда показаните досега. Те ще бъдат базирани върху книгата... прочети още »
20.01.201211:25

Олга Куриленко става момиче на Том Круз

Моделът и актриса Олга Куриленко, която се прочу като момиче на Бонд в "Спектър на утехата", ще си партнира с Том Круз в научно-фантастичния екшън "Хоризонти". Режисьор на филма ще бъде Джоузеф Косински, заснел "Трон: Наследството". Първоначално за главната женска роля се спрягаше Джесика Частейн / участвала в... прочети още »
19.01.201211:29

"TILT" отпадна от състезанието за "Оскар"

Девет филма ще си оспорват петте номинации за награда "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Сред тях не попадна българският "TILT" на режисьора Виктор Чучков-син. Сред претендентите е иранската продукция "Раздяла", която спечели "Златен Глобус” , както и призовете на нюйоркските кинокритици и... прочети още »
19.01.201209:48

Започва фестивалът за независимо кино "Сънданс"

Двадесет и осмият филмов фестивал "Сънданс" в Парк сити, щата Юта, се открива днес и 10 дни ще свидетелства за "качеството" и "зрелостта" на независимото кино, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес. Фестивалът, основан от Робърт Редфорд, дава възможност да се видят независими филмови продукции от... прочети още »
18.01.201211:07

Антонио Бандерас може да бъде новия Фидел Кастро

Актьорът Антонио Бандерас може да се окаже новия Фидел Кастро. Испанската звезда бил в преговори за ролята на бившия генерален секретар на комунистическата партия и кубински президент в лентата "Дъщерята на диктатора". Предстои снимането на филма по сценарий на Алина Фернандес, дъщерята на Кастро, основан на наскоро публикувана... прочети още »
18.01.201210:46

Топ 10 на най-гледаните филми в българските кина

Триизмерната анимация "Котаракът в чизми" четвърта седмица е най-гледаният филм на българските екрани. Това сочат обобщените данни от киносалоните у нас за миналия уикенд, предаде БТА. Филмът вече е видян от близо 118 хиляди души и е събрал почти 1 милион и 100 хиляди лева. Това прави анимационната лента първият филм, който е... прочети още »
18.01.201208:45

Черно-белият филм "Артистът" в победоносен ход

Немият черно-бял филм "Артистът" спечели сърцата на критиците, отнесе 3 награди "Златен глобус", получи рекордните 12 номинации за наградите на английската кино академия ( БАФТА), и е един от основните претенденти за Оскар за най-добър филм. "Артистът” е забавен и сърдечен поклон към класическото кино.... прочети още »
17.01.201211:28

"Артистът" с най-много номинации за БАФТА

Немият филм "Артистът" получи най-много номинации за наградите БАФТА - 12, с една повече от британския шпионски филм за Студената война "Дама, поп, асо, шпионин", който е номиниран в 11 категории. "Изобретението на Хюго" на Мартин Скорсезе е с 11 номинации, следван от "Моята седмица с Мерлин" с шест.... прочети още »
16.01.201209:04

"Потомците" спечели "Златен глобус" за...

Семейната драма "Потомците" спечели "Златен глобус" за най-добър филм на церемонията по раздаването на престижните награди в Лос Анджелис. Драмата, чието действие се развива в Хавай, донесе "Златен глобус" за най-добър актьор на Джордж Клуни. Немият черно-бял филм "Артистът", който изпусна голямата... прочети още »