Кино

17.01.201211:28

"Артистът" с най-много номинации за БАФТА

Немият филм "Артистът" получи най-много номинации за наградите БАФТА - 12, с една повече от британския шпионски филм за Студената война "Дама, поп, асо, шпионин", който е номиниран в 11 категории. "Изобретението на Хюго" на Мартин Скорсезе е с 11 номинации, следван от "Моята седмица с Мерлин" с шест.... прочети още »
16.01.201209:04

"Потомците" спечели "Златен глобус" за...

Семейната драма "Потомците" спечели "Златен глобус" за най-добър филм на церемонията по раздаването на престижните награди в Лос Анджелис. Драмата, чието действие се развива в Хавай, донесе "Златен глобус" за най-добър актьор на Джордж Клуни. Немият черно-бял филм "Артистът", който изпусна голямата... прочети още »
13.01.201211:38

Започва броенето на бюлетините за "Оскар"

Днес е крайният срок за получаване по пощата на бюлетините за номинациите за 84-ите награди "Оскар" на Американската академия за кинематографично изкуство и наука. Имената на номинираните филми, режисьори, актьори, сценаристи, оператори и т.н. за най-престижното отличие в света на киното ще бъдат огласени на 24 януари. Самата... прочети още »
13.01.201211:25

"Артистът" е най-добрият филм според критиката

Черно-белият ням филм "Артистът" взе наградата за най-добър филм на Асоциацията на кинокритиците, предаде Ройтерс. За най-добър актьор е отличен Джордж Клуни за филма "Потомците", а за най-добра актриса - Виола Дейвис - за филма "Южнячки". За наградите "Изборът на критиците", смятани за най-точния... прочети още »
13.01.201210:20

Кино премиерите днес

"Контрабанда" (Contraband) Контрабанда е базиран върху популярния в родината си исландски трилър "Reykjavik-Rotterdam", който преди две години дори беше сериозен претендент за Оскар в чуждоезичната категория. Крис Фарадей (Марк Уолбърг) отдавна е изоставил живота на престъпник, понастоящем е баща на две деца, щастливо... прочети още »
11.01.201219:06

Холи Бери се сгоди за Оливие Мартинес

Най-горещият слух в Холивуд от седмица насам е евентуалният годеж на актрисата Холи Бери (Halle Berry) с колегата й Оливие Мартинес (Olivier Martinez). Новината потвърди бижутер, който съобщи пред списание "People", че френският актьор е купил от него годежен пръстен. Скъпото бижу било украсено с диаманти и смарагди. Преди дни... прочети още »
11.01.201209:43

Безплатно БГ кино в петък в Одеон

С безплатни прожекции на наградените филми от 30-ия фестивал "Златна роза" ще бъде отбелязан Денят на българското кино - 13 януари. Празникът е в кино "Одеон", предаде БТА. Прожекциите започват в 14 ч. с "Love.net" - с награда за най-добра актриса - на Лилия Маравиля, за най-добър сценарий - на Нели Димитрова,... прочети още »
10.01.201209:50

Номинации на гилдията на режисьорите в Холивуд

Американската Гилдия на режисьорите обяви номинациите за ежегодната си награда – това са Уди Алън (на снимката) за "Полунощ в Париж", Мартин Скорсезе за  "Хюго", Дейвид Финчър за "Мъжете, които мразеха жените" , Александър Пейн за "Потомците" и фаворитът на Златните глобуси французинът Мишел... прочети още »
10.01.201209:14

Джони Деп си купи имение във Великобритания

Актьорът Джони Деп си купи имение в Норфолк. "Селската" къща разполага с 13 спални, гараж, конюшни и 12 бани. Все още не е потвърдено дали актьорът, приятелката му Ванеса Паради и двете им деца Лили Роуз и Джак ще живеят заедно в имението. Припомням ви, напоследък зачестиха слуховете, че една от любимите холивудски двойки, които... прочети още »
10.01.201207:13

Французин със забрана да се доближава до актрисата Кирстен Дънст

Американски съдия наложи три-годишна забранителната заповед на френски фен да се доближава до актрисата Кирстен Дънст. Съдията се произнесе, че фенът трябва да бъде държан надалеч от актрисата, както и от нейната майка. Срещу 51-годишният Жан-Кристоф Прюдон има временна забранителна заповед да не се доближава до нея и дома й, след като... прочети още »
09.01.201210:17

Сиена Милър ще става майка

Холивудската звезда Сиена Милър очаква първото си дете. 30-годишната актриса е бременна Том Стъридж, който е с четири години по-млад от самата нея, съобщава lifestyle.bg. Двамата се срещат едва от няколко месеца, но споделят, че са много щастливи от новината. Сиена започна да се вижда с Том няколко месеца след като се раздели с Джъд Лоу.... прочети още »