Кино

21.12.201117:18

Арести заради кражба на "Love.net"

ГДБОП  арестува две лица, отговорни за незаконното качване на българския филм Love.net в торент сайтове. След като филмът беше предложен за легално теглене срещу минимална сума на сайта www.netcinema.bg, лентата ведната "изтече" и в торентите. Благодарение на специалния код, заложен в сайта за легално ползване,... прочети още »
21.12.201115:31

Мерил Стрийп пише книга с благодарствени речи от Оскарите

Холивудската звезда Мерил Стрийп планира да издаде книга с 14-те си неизползвани благодарствени речи за наградата Оскар. В досегашната си кариера 62-годишната актриса е номинирана 16 пъти за най-престижните отличия в света на киното, с което държи рекорда сред колегите си. Мерил Стрийп е печелила наградата два пъти - през 1979 г. за... прочети още »
21.12.201115:29

Пекин критикува Крисчън Бейл

Звездата от "Батман: Черният рицар" Крисчън Бейл бе разкритикуван от китайските власти за опита си да се срещне със слепия китайски адвокат по човешките права Чен Гуанченг, който е под домашен арест, съобщават американските медии. Бейл беше спрян, докато се опитваше да се срещне с Гуанчен, който живее в пълна изолация вече 15... прочети още »
20.12.201117:18

Второ дело срещу Джеймс Камерън за плагиатство на "Аватар"

Втори сценарист е завел дело за 2,5 млрд. долара срещу режисьора на "Аватар" Джеймс Камерън (James Cameron), твърдейки, че най-касовият филм на всички времена е базиран върху открадната идея. Брайънт Мур твърди, че прочутият режисьор е откраднал идеята за "Аватар" от сценариите за два негови проекта. Мур настоява, че... прочети още »
19.12.201110:31

Даниел Крейг е на път да стане най-дългогодишния Бонд

Актьорът Даниел Крейг е на път да се превърне в най-дългогодишния Джеймс Бонд, след като продуцентът Майкъл Уилсън разкри, че би искал той да изиграе легендарния шпионин в още пет филма. Актьорът до момента е участвал в три филма за Бонд - "Спектър на утехата", "Казино Роял" и новия "Skyfall". Той може да... прочети още »
18.12.201109:42

Виж първия тийзър на "Непобедимите 2"

Излезе първият тийзър на холивудската мега продукция "Непобедимите 2" (The Expendables 2), която изцяло бе заснета у нас. Екшънът, който докара в България Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Чък Норис и др, се очаква да направи световната си премиера през лятото на 2012г. Всъщност самото действие... прочети още »
16.12.201118:14

Препоръчваме ви да гледате на кино:

Шерлок Холмс: Игра на сенки (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) Робърт Дауни-Джуниър отново се превъплъщава в най-известния детектив на света. Този път срещу него се изправя професор Мориарти /Джаред Харис/, който има славата на изключително умен и съобразителен човек. Дали Холмс ще успее да се справи с поредния заплетен случай в... прочети още »
16.12.201116:25

Анджелина Джоли e номинирана за "Златен глобус" за режисура

Холивудската актриса Анджелина Джоли каза, че никога не е очаквала за режисьорския й филм "В Земя на кръв и мед"(In the Land of Blood and Honey) да бъде номиниран за "Златен Глобус". Тя уточни, че научила за номинацията на филма, докато карала децата на стоматолог. "Пътувахме към зъболекаря, когато получих SMS на... прочети още »
15.12.201118:17

"Артистът" е с най-много номинации за "Златен...

Черно-белият филм "Артистът" води номинациите за "Златен Глобус", като получи общо шест номинации, включително за най-добра комедия и за най-добър мюзикъл.   След "Артистът" се нарежда филмът "Потомци" с участието на Джордж Клуни в ролята на мъж, борещ се да запази семейството си цяло. Той... прочети още »
14.12.201116:02

Изпратихме великия ни актьор Велко Кънев

"Велко Кънев е един от най-големите човеци, с които съм работил", призна пред БГНЕС режисьорът Николай Волев, който дойде да се поклони пред паметта на големия български актьор. "От него можем да научим да бъдем повече човеци, защото толкова малко останаха", добави той. "Талантливи актьори има много, но много малко... прочети още »
13.12.201117:12

Световна премиера на "Момичето с татуировка на дракон"

В Лондон се състоя световната премиера на "Момичето с татуировка на дракон"(The Girl With The Dragon Tattoo). Лентата е дългоочакваната американска версия по трилогията на Стиг Ларшон. Частите от "Милениум" на Ларшон се превърнаха в световен бестселър, а и в много успешни шведски филми. Режисьор на холивудската версия... прочети още »