Кино

28.11.201117:14

Филмът за U2 "From The Sky Down" излиза през декември на DVD

"Това е един истински поглед от отвъдното за това как се прави рок & рол", пише списание "Entertainment Weekly" в описанието си за новия документален филм, който разказва историята на ирландската рок група U2 от 1991г. досега. Заснет във Великобритания, като част от поредицата документални продукции на BBC,... прочети още »
28.11.201112:04

"Здрач" начело на боксофиса за втора поредна седмица

Вампирската сага "Здрач" остана на върха на боксофиса за втора поредна седмица, като победи новата версия на "Мъпетите" и други семейни заглавия през уикенда след Деня на благодарността. "Здрач: Зазоряване част 1" спечели 42 милиона долара в кината в САЩ и Канада според оценките на разпространителите.... прочети още »
25.11.201115:34

Рейчъл Уайз с главна роля в Railway Man

Актрисата Рейчъл Уайз (Rachel Weisz) ще партнира на Колин Фърт в продукцията "The Railway Man", съобщават таблоидите отвъд Океана. Съпругата на Даниел Крейг (на снимката) е на път да завърши преговорите за ролята на Патриша Уолъс – Пати, която е втората жена на образа на Колин – Ерик Ломакс. Главният герой е лейтенант... прочети още »
25.11.201109:32

Хю Лори слиза от малкия екран след края на "Доктор Хаус"

Хю Лори е готов да се оттегли от малкия екран след края на хитовия сериал "Доктор Хаус", защото иска да се съсредоточи върху писането и продуцирането. Актьорът изпълнява ролята на мрачния доктор Грегъри Хаус в американския сериал, който вече навлезе в осмия си сезон. Сериалът направи Лори един от най-богатите актьори в тв сериали... прочети още »
25.11.201109:21

Препоръчваме ви да гледате на кино:

Корумпирани ченгета (The Son of No One) Това е първото премиерно заглавие, което ви предлагаме тази седмица. От актьорския каст веднага се откроява името на Ал Пачино, но тук бързаме да ви предупредим, че ролята му е епизодична. Също за малко във филма блясват и актрисите Жулиет Бинош и Кейти Холмс. "Корумпирани ченгета" е... прочети още »
24.11.201115:31

Топ 10 на най-гледаните филми в българските кина

Актуални данни от българския боксофис тази седмица: Първенецът в световен мащаб, а и в България е предпоследният филм от сагата "Здрач”. "Зазоряване. Част 1”  е привлякъл в родните салони през уикенда близо 22 хиляди зрители и е събрал приходи от близо 190 000 лева. Във втората си седмица на екран "Войната на... прочети още »
23.11.201114:28

LOVE. NET незаконно качен в над 10 торента

Филмът LOVE.NET е копиран незаконно и качен в повече от десет български торента, съобщиха авторите и продуцентите на филма. На 18 ноември успешно стартира широко прокламираната платформа за българско кино в интернет. Първият филм, който може да бъде гледан онлайн в сайта www.netcinema.bg, e LOVE.NET.  Срещу сумата от 2.00 лв.,без ДДС,... прочети още »
23.11.201109:48

Бракът с Аштън съсипвал здравето на Деми

49-годишната Деми Мур е била посъветвана от духовен гуру да сложи точка на брака си с Аштън Кътчър, тъй като отношенията й с него влияели лошо на здравето й. Кътчър беше хванат в изневяра през септември по време на шестата годишнина от брака му с актрисата. Всъщност Деми била много пристрастена към психолози и духовни съветници и се... прочети още »
22.11.201117:56

Раздадоха телевизионните награди "Еми"

Великобритания е отличничката в 39-ата церемония на международните награди "Еми" в Ню Йорк, спечелвайки пет отличия, предадоха световните информационни агенции. С наградите, присъждани от Международната академия за телевизионни изкуства и науки, се отличават най-добрите телевизионни продукции извън САЩ. Сред петте награди на... прочети още »
22.11.201113:34

Претенденти за "Оскар" за документално кино

Американската академия за киноизкуство представи списък с претендентите за номинации за награда "Оскар" в категорията за документален филм за 2012 г. От анонсираните 15 заглавия на по-късна фаза ще останат само пет, които ще получат номинации. Сред заглавията се забелязва лентата на Вим Вендърс "Pina", посветена на Пина... прочети още »
21.11.201117:24

"TILT" с две награди от международния фестивал в Скопие

Филмът "TILT" на братя Чучкови спечели две награди от международния фестивал "Cine Days“ в Македония. На церемонията по награждаването в 10-тото юбилейно издание, режисьорът на филма Виктор Чучков-син получи наградите за "Най-добър балкански филм" и за "Операторско майсторство" (оператор на лентата е... прочети още »