Кино

14.02.201108:15

"Речта на краля" стана фаворит и на наградите БАФТА

В Кралската опера в Лондон се състоя церемонията по връчването на наградите БАФТА. Големият победител е филмът "Речта на краля", в който актьорът Колин Фърт пресъздава образа на заекващия крал Джордж Шести. Лентата получи общо 7 отличия на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Филмът имаше 14 номинации в общо 23... прочети още »
10.02.201111:21

Започна "Берлинаре"

С прожекция на филма "Непреклонните" на братя Коен в Берлин започна 61-то издание на "Берлинале". През следващите десет дни в рамките на фестивала ще бъдат показани около 400 заглавия. Официалната програма включва 22 филма, като от тях за "Златна мечка" ще се борят 16. Прави впечатление, че в конкурсната... прочети още »
09.02.201114:08

"Черният лебед" открива "София Филм Фест"

"Черният лебед” на Дарън Аронофски, един от най-коментираните световни филми, превърнал се в основен фаворит за Оскар, ще постави началото на юбилейния 15-и Международен филмов фестивал "София Филм Фест". С присъден "Златен Глобус”  на Натали Портман, с 12 номинации за БАФТА и 4 номинации за наградата... прочети още »
09.02.201111:30

Премиера на новия български филм "Тилт"

В сряда вечерта е официалната премиера на новия български филм “Тилт“, с който режисьорът Виктор Чучков-син прави дебют в игралното кино. Премиерата ще се състои в "Синема сити", а на екран филмът излиза в цялата страна на 11 февруари. Филмът е с три отличия от фестивала "Златна роза", между които за главна... прочети още »
07.02.201112:53

Бен Афлек ще режисира Джордж Клуни

Холивудската знаменитост Бен Афлек в момента води преговори да режисира филмовия проект "Argo", който е дело на звездата Джордж Клуни, съобщиха изданията в САЩ. Актьорът най-вероятно ще направи продължение на филма си "Градът", като "Argo" навярно ще бъде четвъртата част на политическата драма, която ще бъде... прочети още »
04.02.201111:18

Том Ханкс стана дядо

Том Ханкс стана дядо на 54-годишна възраст, съобщи Контактмюзик. Съпругата на по-големия му син Колин - Саманта, роди дъщеря, която бе кръстена Оливия Джейн. 33-годишният Колин Ханкс също е актьор. Сред по-известните му роли е тази на Джак Бейли в сериала "Добрите момчета". Семейството е у дома и всички са много щастливи,... прочети още »
31.01.201108:10

Връчиха наградите на Гилдията на актьорите

Историческата драма и един от главните претенденти за "Оскар" в лицето на "Речта на краля" спечели голямото отличие за най-добър актьорски състав при раздаването на наградите на Гилдията на филмовите актьори в Лос Анджелис. Звездата на филма Колин Фърт продължи успешния си сезон, отнасяйки у дома наградата за най-добър... прочети още »
30.01.201116:49

"Речта на краля" взе и наградата на режисьорите

След като грабна отличието на Гилдията на продуцентите в САЩ и се сдоби с 12 номинации за "Оскар", драмата "Речта на Краля" спечели и наградата на Гилдията на американските режисьори. Британецът Том Хупър надделя в битката над колегата си Дейвид Финчър със "The Social Network". Предполага се, че същия двубой ще... прочети още »
30.01.201116:42

Раздадоха наградите на фестивала "Сънданс"

Любовната история "Като луд"(Like Crazy) и документалният филм за асистираното самоубийство "Как да умреш в Орегон" (How to Die in Oregon) спечелиха най-големите награди на кинофестивала за независими филми "Сънданс", предаде Ройтерс. "Като луд" на режисьора Дрейк Доремъс спечели наградата на журито... прочети още »
28.01.201109:08

Романсът на принц Уилям и Кейт Мидълтън излиза на филм

Историята на принц Уилям и годеницата му, Кейт Мидълтън е станала толкова популярна, че ще се превърне във филм.   Една седмица преди двойката да се омъжи през месец април, филмираната любовна история ще бъде излъчена по телевизията. Въпросът, който интригува всички е кой ще изиграе ролята на принц Уилям. По всяка вероятност това... прочети още »
27.01.201112:28

"Непреклонните" е хитът тази година!

Какво се получава, когато зад камера застават едни от най-гениалните режисьори в Холивуд, а в актьорския състав, който са избрали за новото си творение, блестят имената на Джеф Бриджис, Мат Деймън, Джош Бролин и Бари Пепър? Отговорът е - сериозна заявка за награди Оскар и не само. "Непреклонните” (True Grid) получи цели 10... прочети още »