Кино

24.01.201110:27

Натали Портман и Аштън Кътчър са най - гледани в САЩ

Комедията с Аштън Кътчър и Натали Портман "Просто секс" (No Strings Attached) е най-гледана в САЩ този уикенд. През първите си три дни на екран филмът, под режисурата на Айвън Рейтмън ("Ловци на духове", Еволюция"), е събрал 20.3 млн. долара. Лентата се е завъртяла едновременно на 3500 екрана в 3018 кина. Като... прочети още »
22.01.201118:34

"Сезар"за цялостен принос за Куентин Тарантино

Прочутият американски режисьор и продуцент Куентин Тарантино е удостоен с френската награда "Сезар" за цялостен принос. Изборът на провокативния режисьор обяви президентът на Френската академия за кино Ален Терзиян, който определи американския творец като "велик художник на световно ниво”, съобщава BBC. Наградата ще... прочети още »
21.01.201111:05

Провокаторът Саша Барън Коен "възкресява" Саддам Хюсеин

След като новината, че известният с филмовите си персонажи Борат и Бруно британски комедиен актьор Саша Барън Коен ще се превъплъти във Фреди Меркюри, днес стана ясно, че ще "възкреси" и  бившия иракски лидер Саддам Хюсеин. Коен е съсценарист на филма "Диктаторът", който трябва да излезе по екраните през... прочети още »
21.01.201109:27

Ан Хатауей пребори конкуренцията за Батман

Ан Хатауей ще изиграе Селина Кайл - Жената котка в предстоящия нов филм за "Батман”. Том Харди пък ще бъде злодеят Бейн. "Развълнуван съм, че ще имам възможността да работя с Ан Хатауей, която е фантастично допълнение към нашия екип”, каза Кристофът Нолан, който ще режисира лентата. Режисьорът и Том Харди работиха... прочети още »
21.01.201109:24

Джеймс Франко ще режисира филм за сериен убиец

Джеймс Франко, който направи уникална роля в "127 часа" на Дани Бойл , влиза и в ролята и на режисьор. Той ще режисира и ще играе в биографичен филм за серийния убиец Ричард Рамирез. Лентата ще се казва "Нощният ловец”, както е и прозвището, което медиите дават на Рамирез по време на убийствата, извършени от него през... прочети още »
21.01.201108:18

"Източни пиеси" не се класира за Оскарите

"Източни пиеси" на Камен Калев не успя да попадне в списъка с девет ленти, които продължават напред в състезанието за Оскар за най-добър чуждоезичен филм. Американската киноакадемия обяви своята шортлиста, от която ще бъдат избрани петте заглавия, номинирани за най-престижната кинонаграда. В нея са включени филми от Алжир,... прочети още »
21.01.201107:53

Следващият филм за Батман ще бъде сниман в Румъния

Следващият филм от поредицата за супергероя Батман "Възходът на Черния рицар" ще се снима в Румъния, а снимките ще започнат в края на месец март. Това обяви кметът на Букурещ Сорин Опреску. Режисьорът Кристофър Ноулан, който реализира и "Батман в началото" и "Черният рицар", вече посети Румъния през декември, отивайки в Турда и в Букурещ,... прочети още »
20.01.201107:37

Дали американците харесват "Източни пиеси" ще стане ясно...

Очаква се да стане ясно дали българският филм „Източни пиеси” на Камен Калев ще увеличи шансовете си за номинация за Оскар. Късно тази вечер американската киноакадемия ще обяви списък от девет заглавия, които ще продължат напред в състезанието в категорията за най-добра чуждоезична лента.  От тези 9, ще бъдат избрани... прочети още »
18.01.201112:29

"Речта на краля" с 14 номинации за BAFTA

Филмът "Речта на краля", за който актьорът Колин Фърт спечели и Златен Глобус преди ден,  получи рекордните 14 номинации за наградите BAFTA. С 12 номинации е трилърът на Дарън Аронофски "Черният лебед", следван от "Генезис" с девет, "127 часа" на Дани Бойл и "Непреклонните" с по осем и... прочети още »
17.01.201107:31

"Социалната мрежа" доминира с 4 златни глобуса

Филмът „Социалната мрежа” получи наградата за най-добър филм на церемонията за връчване на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис. Филмът, който разказва историята на основателя на "Фейсбук” Марк Зукърбърг, спечели награди в четири категории от общо шест номинации, сред които и наградата за най-добър... прочети още »
13.01.201109:45

Днес е професионалният празник на работещите в българското кино

Днес е  професионалният празник на работещите в българското кино. Денят води началото си от датата 13 януари 1915 г., на която в столичното кино "Модерен театър" се е състояла премиерата на първия български игрален филм "Българан е галант" на легендарния кинодеец Васил Гендов. Поне 7 нови БГ ленти предстои да... прочети още »