Кино

17.02.201108:09

Хавиер Бардем посвети наградата си "Гоя" на сина си и на...

След като получи награда "Гоя" за ролята си в "Biutiful", Хавиер Бардем разкри вълнението си около съпругата си Пенелопе Крус и новородения им син, съобщи Us Magazine. "Приемам наградата като топла прегръдка и подкрепа от колегите ми, което е най-важното нещо за един актьор. Посвещавам я на жена ми и сина ми, които... прочети още »
16.02.201111:22

Клаудия Кардинале идва на София Филм Фест

Легендарната актриса Клаудия Кардинале пристига като специален гост на юбилейното 15-то издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест. На 11 март, на гала прожекция на филма "Гепардът" на Лукино Висконти в Зала 1 на НДК, Кардинале ще получи Наградата на София на общината за своя изключителен принос към изкуството и... прочети още »
14.02.201108:15

"Речта на краля" стана фаворит и на наградите БАФТА

В Кралската опера в Лондон се състоя церемонията по връчването на наградите БАФТА. Големият победител е филмът "Речта на краля", в който актьорът Колин Фърт пресъздава образа на заекващия крал Джордж Шести. Лентата получи общо 7 отличия на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Филмът имаше 14 номинации в общо 23... прочети още »
10.02.201111:21

Започна "Берлинаре"

С прожекция на филма "Непреклонните" на братя Коен в Берлин започна 61-то издание на "Берлинале". През следващите десет дни в рамките на фестивала ще бъдат показани около 400 заглавия. Официалната програма включва 22 филма, като от тях за "Златна мечка" ще се борят 16. Прави впечатление, че в конкурсната... прочети още »
09.02.201114:08

"Черният лебед" открива "София Филм Фест"

"Черният лебед” на Дарън Аронофски, един от най-коментираните световни филми, превърнал се в основен фаворит за Оскар, ще постави началото на юбилейния 15-и Международен филмов фестивал "София Филм Фест". С присъден "Златен Глобус”  на Натали Портман, с 12 номинации за БАФТА и 4 номинации за наградата... прочети още »
09.02.201111:30

Премиера на новия български филм "Тилт"

В сряда вечерта е официалната премиера на новия български филм “Тилт“, с който режисьорът Виктор Чучков-син прави дебют в игралното кино. Премиерата ще се състои в "Синема сити", а на екран филмът излиза в цялата страна на 11 февруари. Филмът е с три отличия от фестивала "Златна роза", между които за главна... прочети още »
07.02.201112:53

Бен Афлек ще режисира Джордж Клуни

Холивудската знаменитост Бен Афлек в момента води преговори да режисира филмовия проект "Argo", който е дело на звездата Джордж Клуни, съобщиха изданията в САЩ. Актьорът най-вероятно ще направи продължение на филма си "Градът", като "Argo" навярно ще бъде четвъртата част на политическата драма, която ще бъде... прочети още »
04.02.201111:18

Том Ханкс стана дядо

Том Ханкс стана дядо на 54-годишна възраст, съобщи Контактмюзик. Съпругата на по-големия му син Колин - Саманта, роди дъщеря, която бе кръстена Оливия Джейн. 33-годишният Колин Ханкс също е актьор. Сред по-известните му роли е тази на Джак Бейли в сериала "Добрите момчета". Семейството е у дома и всички са много щастливи,... прочети още »
31.01.201108:10

Връчиха наградите на Гилдията на актьорите

Историческата драма и един от главните претенденти за "Оскар" в лицето на "Речта на краля" спечели голямото отличие за най-добър актьорски състав при раздаването на наградите на Гилдията на филмовите актьори в Лос Анджелис. Звездата на филма Колин Фърт продължи успешния си сезон, отнасяйки у дома наградата за най-добър... прочети още »
30.01.201116:49

"Речта на краля" взе и наградата на режисьорите

След като грабна отличието на Гилдията на продуцентите в САЩ и се сдоби с 12 номинации за "Оскар", драмата "Речта на Краля" спечели и наградата на Гилдията на американските режисьори. Британецът Том Хупър надделя в битката над колегата си Дейвид Финчър със "The Social Network". Предполага се, че същия двубой ще... прочети още »
30.01.201116:42

Раздадоха наградите на фестивала "Сънданс"

Любовната история "Като луд"(Like Crazy) и документалният филм за асистираното самоубийство "Как да умреш в Орегон" (How to Die in Oregon) спечелиха най-големите награди на кинофестивала за независими филми "Сънданс", предаде Ройтерс. "Като луд" на режисьора Дрейк Доремъс спечели наградата на журито... прочети още »