Кино

19.03.201109:12

Първи снимки от "Островът" на Камен Калев

Първите снимки от заснемането на новия филм на Камен Калев "Островът” с участието на Летисия Каста и Туре Линдхарт, публикува cinefish.bg. Ето и основният екип зад "Островът" Режисьорът Камен Калев e завършил академията за киноизкуство “Ла Фемис” в Париж – Франция. Автор e на филма... прочети още »
18.03.201110:18

Кевин Костнър ще играе в нова версия на "Супермен"

Носителят на “Оскар” актьор и режисьор Кевин Костнър е подписал договора си за участие в мащабната фантастична продукция на режисьора Зак Снайдър и продуцента Кристофър Нолан, "Superman: Man of Steel". “Superman: Man of Steel” ще е първото  участие на Костър във високобюджетен филм от 14 години насам.... прочети още »
18.03.201109:30

"Другата" Червена шапчица от днес е по кината

От днес по кината тръгва "Червената шапчица", но не бързайте да водите децата си на кино. Филмът няма нищо общо с приказката на братя Грим. Лентата по-скоро микс между "Селото" на М. Найт Шаямалан и "Здрач". В това няма нищо странно предвид факта, че режисьор е Катрин Хардуик, работила по първата част от... прочети още »
18.03.201108:19

Джъстин Тимбърлейк и Мила Кунис са новата холивудска двойка

Новият филм с участието на Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк много напомня романтичната комедия "Просто секс" с Натали Портман и Аштън Кътчър. "Приятели с привилегии" ("Friends with benefits") представя историята на Дилън (Джъстин Тимбърлейк) и Джейми (Мила Кунис), които са прекалено заети, за да си намерят... прочети още »
16.03.201110:46

Стифлър от "Американски пай" влезе в клиника

Комедийният актьор Шон Уилям Скот, прочут най-вече с ролята си на Стифлър в първите три части на "Американски пай", стана поредната холивудска знаменитост, започнала лечение в рехабилитационна клиника, съобщават медиите в САЩ. Прочутият комик започна лечението си "по здравословни и лични причини", разкриха неговите... прочети още »
15.03.201107:23

Дейвид Линч ще режисира филм за "Дюран Дюран"

Световноизвестният американски режисьор Дейвид Линч ще режисира концерт на британските рок легенди "Дюран Дюран". Шоуто в театър "Mayan Theatre" в Лос Анджелис ще бъде излъчено на живо и по "Youtube" на 23 март. Феновете ще бъдат поканени да участват в концерта, чрез функцията "Избери своята камера",... прочети още »
13.03.201115:37

Българският филм "Подслон" спечели Голямата награда на СФФ

Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс на София Филм Фест се присъжда на филма "Подслон" с режисьор Драгомир Шолев (на снимката). Наградата е диплом, статуетка и премия от 5000 евро за режисьора и продуцента на филма. "Подслон" надви 118 игрални филма от цял свят. Специалната награда на... прочети още »
09.03.201107:58

Warner Bros. ще дава под наем филмите си във Facebook

Киностудиата "Уорнър Брос" (Warner Bros.) ще предлага филми под наем във Фейсбук. Така то става първото холивудско студио, което се обръща към гигантската социална мрежа като платформа за филмите си. "Черният рицар", трилърът за Батман от 2008 г., режисиран от Кристофър Нолън с участието на Крисчън Бейл, ще бъде първият... прочети още »
07.03.201109:19

Колин Фърт става Дракула

Колин Фърт, който получи "Оскар" миналия месец заради ролята му във филма "Речта на краля", ще играе ролята на вампир в нова кинематографична адаптация на романа Брам Стоукър "Дракула", предаде АФП. В новия филм ще участват още Никол Кидман и Мия Вашиковска - звездата от филма "Алиса в страната на... прочети още »
02.03.201113:00

Френската критика очаква новия филм на Камен Калев

Дали заради участието на френската актриса Летисия Каста или заради това, че Камен Калев е френски възпитаник, неговия нов филм "Островът" е сред най-очакваните заглавия във Франция. Елитното френско издание за кино Chairs du cinema постави Калев сред имена като Спилбърг и Скорсезе, като нареди предстоящия му филм сред десетте... прочети още »
28.02.201114:14

Зелена светлина за "Бриджит Джоунс"3

Ще се снима "Бриджит Джоунс "3 , съобщи "Сън". Следващата серия от "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Бриджит Джоунс: На ръба на разума" отново ще ни срещне със забавната британка, която в крайна сметка открива любовта. Според информацията, актрисата Рене Зелуегър не се е поколебала да каже... прочети още »