Енчо Керязов: "Вчера избрахме 9 номинирани!"

Световни шампиони, деца и младежи ще представят уникално шоу пред публиката на 24 февруари зала "Арена Армеец”. Шампионът по гимнастика Йордан Йовчев и носителят на Сребърен клоун Енчо Керязов обещават неповторимо шоу в спектакъла  "Нощта на звездите“, в който за поредна година са поканени световни звезди от сферата на спорта и цирковото изкуство.
 
 
"Подготвяме един номер с Васко Василев”, сподели Йордан Йовчев пред Ива Дойчинова в сутрешния блок на радио FM+. "Ще играя на халки, докато той изпълнява една мелодия”, допълни спортистът. Програмата на събитието включва участие на Христо Мутафчиев, Станка Златева и Петър Стойчев, които подготвят общ номер-изненада. Златните момичета на България - Националният ансамбъл по художествена гимнастика, също ще представят свой номер, а специалните гости на събитието, приятели на Йордан Йовчев и на Енчо Керязов, ще се включат в събитието.
 
"Очакваме Юрий Кеки, изключителен гимнастик от Италия, когото в България познаваме по това, че ми вдигна ръката, когато бях на второ място на Олимпиадата в Атина”, каза спортистът Йордан Йовчев. Руският спортист Алексей Немов също ще участва в спектакъла, а от цирковите артисти зрителите ще видят номерът "Полет на страстта“, носител на Златен клоун от цирковия фестивал в Монте Карло – това е еквивалент на "Оскар“, клоунът Жигалов (Сребърен клоун), "Колелото на смъртта“ с братя Ковачеви, Единият от тях е единственият европеец, който прави предно салто от външната страна на колелото в движение и в "Арена Армеец“ той ще направи опит да изпълни пирует салто с 360 градуса завъртане. Нещо, което не е правено до сега и при успех може да поставим рекорд на "Гинес“ и да се явим на фестивала в Монте Карло. 
 
Уникалното на "Нощта на звездите” е, че всъщност редом до всички тези изявени спортисти и циркови артисти ще застанат деца и младежи, изявили се в сферата на Образованието, Спорта и Изкуство, а приходите от вечерта ще отидат за подкрепата на тези деца и младежи.
 
"Вчера беше последното заседание на комисията и вече са ясни 9 деца финалисти по 3 във всяка категория – Образование, Изкуство и Спорт, но имената им ще станат ясни на 24 февруари. Останалите деца ще играят в тяхна чест”, разкри Енчо Керязов. "Всички деца ще се включат в спектакъла и няма да има първо, второ и трето място. Всъщност втори и трети във всяка категория са своеобразни подгласници на първия награден, а единствената разлика е, че той получава статуетка от камък и бронз, изработена от Борис Йорданов. Всички ще получат парична стипендия и материални награди, както и няколко екскурзии в чужбина, приятели и спомоществователи”, разказа Енчо. Една от спомоществователките е принцеса Стефани, която ще подари на един от младежите екскурзия в Монте Карло с възможност да присъстват на Световния цирков фестивал.

Свързани новини

Наближава "Нощ на звездите" 2023

29.06.2023

Световни звезди в "Нощ на звездите" 2022

26.05.2022

Енчо Керязов в студиото на FM+

30.06.2021

Почетен орден за Енчо Керязов

29.06.2021

Ненчо Балабанов - "Ти избираш"

15.01.2019