Ива от сутрин до обед

21.03.201315:25

Калин Сърменов за чувството за хумор като лекарство

В петък директорът на Сатичния театър - Калин Сърменов ще ни накара да се замислим дали умеем да използваме чувството си за хумор като лек срещу болките в обществото ни, и ще представи номинациите за първите по рода си комедийни театрални награди "Златен кукерикон 2013”.   С виртуозния Памбос ще ви поканим и на третия... прочети още »
20.03.201317:17

Часът на Земята на фокус в студиото на FM+

Пролетта вече е факт и няма как – ще се хванем за Зелено. За това ще помогне и Яна Събева от екологичната  отганизация WWF. От нея ще разберем защо е важно тази събота да почетем Часът на Земята и за малко да се лишим от електричество. Ще честитим рождения ден на един от най-свежо мислещите и говорещите анализатори у нас -... прочети още »
19.03.201318:40

Ива разбулва тайните на любовта и метеорологията

В първия ден на пролетта ще се запитаме дали светът е за двама и колко дълго продължава това? Гост по темата ще ни бъде една истински влюбена и обожавана жена – Юлияна Дончева-Недкова, която от 3 години е щастливо омъжена за любимия си Стъки. Кой ще предрече по-добре настъпването на пролетта, или по-скоро любовта, ще разберете от... прочети още »
18.03.201315:35

Истинските причини зад измислиците на децата

Утре ще развихрим въображението най-вече, за да се върнем там, където то само си се вихреше без никой да го кара, а именно в детството. За това до колко е нормално децата ни да живеят в свой измислен свят и да имат въображаеми приятели, и какво вдъхновява измислянето на истории, ще си поговорим с детския психолог Милена Манова. Вдъхновение... прочети още »
15.03.201316:11

Новата стара мода на четенето

В понеделник, в първия делничен ден на Великденския пост, ще пречистим мисли и тела, и ще разберем как медитация и движение се сливат в едно - в източното изкуство Тай-Чи. За него ще ни поговори треньорът по източни бойни изкуства Младен Младенов. С Жаклин Вагенщайн от издателство "Колибри” ще си поговорим за новата стара мода... прочети още »
14.03.201315:02

Скилър представя нов сингъл на живо в студиото

В петък ще потърсим авантюриста в себе си и ще ви попитаме кое е онова нещо, което бихте направили за пръв път в живота си, но досега все сте отлагали? По темата ще поговорим и с Петър Велчев, наричан още "Българския Толкин" – мореплавател, пътешественик и писател, той ще ни представи новата си книга "Кастинг за... прочети още »
13.03.201316:41

Велислав Павлов на живо в студиото на FM+

Утре, броени дни преди Христянския празник Сирни заговезни или накратко – Прошка, ще си поговорим за прошката като пречистване и за всичките й измерения. От Розмари Де Мео ще разберем какво наричания са правели българите на този ден и защо е важно изреченото да бъде сторено. В "Трима мъже край люлката” главна роля ще заеме... прочети още »
12.03.201314:37

ФСБ разказват на Ива за новия спектакъл "Вълче време"

В срада ще се опитаме да разберем променят ли се ролите на мъжа и жената от пещерно време, или все още много хора смятат, че "тате носи, а мама меси” и това е положението! Професионално наблюдение по темата ще сподели и психологът Борислава Крендева. Ще честитим рождения ден на една повече работеща, отколкото домакинстваща жена -... прочети още »
11.03.201315:15

Ива ще търси как да комуникираме с децата от Новата епоха

Във вторник двама от великите музиканти и артисти на нашето време - Al Jarreau и Liza Minnelli - ще получат заслуженото си "честит рожден ден” и ще си припомним едни от най-емблематичните им изпълнения. Как да комуникираме с децата от Новата епоха, по какво се различават от предишните поколения и как да разбираме техните... прочети още »
09.03.201321:07

Калин Вельов преподава уроци на Ива

В понеделник ще честитим рождения ден на една дама с кратко име и дълга биография. Тя е Ирра и освен, че пее чудесно, от 6 години е майка на 2 деца, а от известно време държи и книжарница в столицата. В коя от ролите й ще я сварим, ще разберем в понеделник. Ще научим и как етеричните масла и ароматерапията могат не само да стабилизират... прочети още »
07.03.201316:51

Петъкът идва с училище по флирт и прогнозата на звездите

В най-женския ден от най-женския месец ще честитим рождения ден на актрисата с най-женския прякор: Милена Маркова – Маца. Ще ви поканим и на училище по флирт, за да има после от кого да получавате цветя и дребни подаръци в малки кутийки, когато му дойде времето.   В АРТ зоната ни отново ще пристъпи Владо Трифонов, за да ни... прочети още »