Ива от сутрин до обед

15.04.201319:49

Как да успокоим бебето си, без да се разстроим сами

Обикаляне в кръг с кола около Руски паметник, тичане в различен ритъм с детска количка в парка, танци в полунощ на класическа музика, леки акробатични номера... всичко това са различни трикове, които родителите прилагат, за да  успокоят своето бебе. Какъв е вашият? Това е темата ни във вторник, която ще ви донесе прекрасни награди, а и... прочети още »
12.04.201315:20

Можем ли да си приготвяме козметиката сами?

Още в зората на нашата ера Клавдий Гален създал първия колд крем от маслинено масло, розова вода и пчелен восък. Можем ли и днес да правим същото, и да приготвяме ароматна и полезна домашна козметика – това е ни разкаже Станислава Гаджева. Вдъхновени от примера й ви питаме: какво предпочитате да измайсторите сами, вместо да го... прочети още »
11.04.201314:32

Има ли разумна почва вярата в извънземния живот?

В деня, в който традиционно отправяме поглед към небето, за да почетем всички смелчаци, дръзнали да полетят към неговата безкрайност и да изследват нови пространства, ще се запитаме има ли разумна почва вярата в извънземен живот. По темата ще дискутираме с един неочакван очевидец - певицата Тони Димитрова.   Този път рожденикът ни ще... прочети още »
10.04.201312:54

Риалити форматите у нас - подражание, имидж-лифтинг или забавление?

Какво мислите за избухналите напоследък у нас риалити формати? Слабо подражание на оригинала, инжекция за позавехналия имидж на някои звезди, или истинско забавление? Темата ще коментираме  с драматурга Зорница Аспарухова, която следи и актуалните риалити сезони по света.   В рубриката "Трима мъже край люлката” ни... прочети още »
09.04.201315:28

Били Хлапето на живо в студиото на Радио FM+

"Петелът може и добре да кукурига, но все пак кокошката снася яйцата” - думите са на Маргарет Татчър по повод това кой е по-резултатен в политиката - мъжете или жените. Това е и въпросът ни към вас - кой от двата пола се справя по-добре - кукуригащите или снасящите?   В света на възрастните ще нахлуят и хлапетата или поне... прочети още »
08.04.201315:32

Какво означава "щастливо детство” и какви са критериите за това?

Какво означава "щастливо детство” и какви са критериите за това? Ето главната ни тема във вторник, когато ще разберем повече за проекта "Най-щастливото дете в България” и дали пълният хланилник и сигурността са достатъчни, за да се чувстват нашите деца щастливи. Вероника де Боер ще ни разкаже за методите на... прочети още »
05.04.201316:34

В понеделник Ива ще разкрие тайните на Палео диетата

Започваме седмицата по ноти и с музика. Наш гост е Радиана Куманова – преподавател в италианската музикална академия Сан Ремо и изпълнител на песента от саундтрака на филма "Сибирско възпитание” с Джон Малкович.   Това е повод да разкажем живота си – с музика. Въпросът ни е към вас е - кой е саундтракът на... прочети още »
04.04.201315:02

Зорница Аспарухова за най-гледаните сериали в момента

В петък създавате заедно сериал! Ива ще започне с името на поредицата и някои от героите, а всички вие създавате действието и връзките в него. След това дружно ще чакате предложение от холивудски продуцент :)   Драматургът Зорница Аспарухова ще развие темата със сериалите с коментар за някои от най-гледаните   тв сериали в... прочети още »
03.04.201318:40

Ованес Торосян на гости при Ива в "Трима мъже край люлката”

Какво сте готови да дадете, за да се сбъдне една ваша мечта? Това е темата, около която ще завъртим шоуто в четвъртък – и то, за да обиколим цялото земно кълбо. Наш гост ще бъде Ивайло Стоименов - национален победител в конкурс с награда – един месец с камера в Куба, за да разкаже колко е дълъг пътя към мечтите. В главната роля... прочети още »
03.04.201311:54

Преслава и Ясен представиха при Ива най-любовния си сингъл

Поводът за гостуването на Преслава и Ясен от Група ТЕ е за да представят най-любовния си сингъл – "Обичай ме". Преслава и Ясен направиха една искрена изповед за музиката и емоцията, която я ражда - чуйте по-подробно в секцията "Подкаст".   Ива пък ги провокира да замълчат с пълна уста - вижте защо и... прочети още »
02.04.201316:33

Роро ще разкаже как да помогнем или да поискаме помощ

Коя беше най-комичната роля, изиграна на политическа сцена през изминалата година? Продължават нашите номинации съвместно със Сатиричния театър за наградите "Златен Кукерокон" и "Златен Кукеричан", които ще ви донесат билети за церемонията и спектаклите на сатирата.   Група ТE ще представят най-любовният си сингъл... прочети още »