Ива от сутрин до обед

26.04.201313:17

Предопределена ли е съдбата от звездите или зависи от собствените...

Доколко съдбата ни зависи от звездите и доколко от собствените ни усилия, творчество и решения? Това е въпросът ни към вас, а един от отговорите ще даде в специално интервю за "Ива от сутрин до обед” световноизвестният астролог Алън Оукън. Той е роден в САЩ, живее на о. Бали и успява да съчетае тайните на науката астрология с... прочети още »
25.04.201315:58

Кампанията "Празнични герои" стартира отново

Любовта отново става действие на Великден. Кампанията "Празнични герои" стартира отново като израз на  солидарност в началото на най-обичания християнски празник у нас. Ще разберете кои са личностите, които се включват активно в нея, възможно ли е 2000 семейства да получат великолепна коледна трапеза и какво ще се случи на... прочети още »
24.04.201315:37

Надежда Радева и Алекс Владев отново в студиото на FM+

В четвъртък минаваме границите! Късаме с всички клишета и прави пътища, за да се почувстваме истински живи и да бъдем творци. За изкуството на имровизацията и партньорството ще ни разкажат Хилда Казасян и Ачо Заберски, които ще ни разкажат за концерта The Art of Big Band в събота, в който трима от най-обичаните и популярни джаз и поп... прочети още »
23.04.201317:32

Подробно за историята на сутиена в студиото на FM+

Важно ли е жената да бъде секси, независимо от професията или обкръжението? Началото на топлия сезон съблече излишните дрехи от жените и те станаха просто прелъстителни. Обичате ли когато колежките ви са и секси или ги предпочитате умни професионалистки? Изправяме американския срещу европейскя модел за третиране на жената: жената е основно... прочети още »
22.04.201321:17

Георги Господинов за книгите като алтернативен източник на енергия

Как си днес – кажи ми, но в  рими... В световния ден на книгата ще си доставим удоволствие да си говорим в мерена реч – поне доколкото можем. С писателя Георги Господинов ще си представим света, в който книгите са алтернативен енергиен източник – на смисъл.   Ще разберете повече и за проекта "Голямото... прочети още »
19.04.201316:16

Колко е важна закуската и как да изградим хранителни навици у...

На 22 април – Денят на Земята, ще отворим заедно страницата zelenа.bg, където продължава нашият конкурс за детска рисунка "Пести водата” и "Изхвъряй разделно”. "Да пазим природата е в нашата природа” и ако по сърце сте от нас – споделяйте в предаването идеи как да го... прочети още »
18.04.201322:45

В студиото на Ива гостуват от ВС "Дъга"

В петък се качваме на колелото по случай деня на велосипеда. Слънце, въздух и добра форма са ни гарантирани, но кои са минусите – разговор с нашата колежка Жана Сталева, два пъти преминавала Станджа и българското черноморие на колело.   Владо Трифонов ще завърти... лентата, а не педалите. Кинопрограматорът ще ни представи... прочети още »
17.04.201316:17

Анастасия Карнаух разказва за най-новото на книжния пазар у нас

Ще започнем деня с ревю на книгите, излезли наскоро на нашия пазар. С помощта на Анастасия Карнаух ще предложим по нещо стойностно и интересно за всички.   Празнуваме рождения ден на един от най-добрите млади български гласове – Рут Колева. Ще сложим капан на Къртицата – може пък да й върнат телефона заради... прочети още »
16.04.201314:22

Група Клас ще разказват за концерта си в студиото на FM+

В сряда се връщаме в Клас или поне 20 години назад, когато госпожите в училище бяха "другарки”, морето - до колене, а ученическите престилки малко над тях. Какво си спомняте от това време с носталгия и чувство за хумор? Старите времена се връщат, заедно с гостуването на група Клас, които след 19 години се събират за концерт на 19... прочети още »
15.04.201319:49

Как да успокоим бебето си, без да се разстроим сами

Обикаляне в кръг с кола около Руски паметник, тичане в различен ритъм с детска количка в парка, танци в полунощ на класическа музика, леки акробатични номера... всичко това са различни трикове, които родителите прилагат, за да  успокоят своето бебе. Какъв е вашият? Това е темата ни във вторник, която ще ви донесе прекрасни награди, а и... прочети още »
12.04.201315:20

Можем ли да си приготвяме козметиката сами?

Още в зората на нашата ера Клавдий Гален създал първия колд крем от маслинено масло, розова вода и пчелен восък. Можем ли и днес да правим същото, и да приготвяме ароматна и полезна домашна козметика – това е ни разкаже Станислава Гаджева. Вдъхновени от примера й ви питаме: какво предпочитате да измайсторите сами, вместо да го... прочети още »