Ива от сутрин до обед

12.06.201316:24

Продължава дебатът "за" или "против"...

Завършва сезонът на риалити-програмите по нашите телевизии и настъпи времето на "запалената” и "безпристрастната” оценка. Запалената - от вас, а безпристрастната - от Зорница Аспарухова, с която ще обсъдим в четвъртък кои програми минаха блестящо, кои скандално и кои - незабележимо.   Очаквам в студиото и Вера... прочети още »
11.06.201315:37

Ива търси неотговорените въпроси за любовта

Когато става дума за любовта, няма неудобни въпроси. Ето защо ви предизвикваме - какво винаги сте искали да знаете за любовта, но ви е страх да попитате? На въпросите ви ще отговори Милена Динкова – психолог и журналист, която наскоро издаде книгата "Любовта – какво не знаем за нея”.   Гери Турийска и Рубикуб... прочети още »
10.06.201322:32

Как училището да бъде "бързо, лесно, интересно”?

"Бързо, лесно, интересно” – това са думи, които не са типични за процеса на учене у нас, но са напълно съвместими със сайта ucha.se, който бързо стана абсолютен хит сред децата. Как и най-сложният урок за 5-ти клас, например, може да стане занимателен като приказка, ясен за разбиране и красив за гледане – ще ни разкаже... прочети още »
07.06.201313:34

Коя е най-добрата диета за влизане в плажна форма?

В понеделник излизаме на финалната права за постигане на топ форма преди появата на плажа. Има ли ефективна диета за борба с килограмите, и ако да – коя е тя за вас? Аткинс, Дюкан, Зонова диета, кръвна, дори Диетата на пиещите са "изпили” доста от силите ни, но дали са дали резултат? Очаквайте представяне на една диета, която... прочети още »
06.06.201318:56

Как ще се придвижваме след 50 години?

В петък отправяме поглед към бъдещето – какво ще се случи след около 50 години? Ива залага на това, че няма да ни се налага да носим раница, защото тя ще носи нас :)   Но ако трябва да бъдем сериозни – начините на придвижване със сигурност ще бъдат революционни. Ето защо при нея ще дойдат гости от бъдещето –... прочети още »
05.06.201315:31

Плащате ли дан на култa към младостта?

Плащате ли дан на култa към младостта? Давате ли мило, драго + няколко хиляди, за да изглеждате вечно млади или сте от тези, които си казват годините и изглеждат "добре за възрастта си”? В четвъртък си казваме всичко! Маги Гигова ще назове точния брой на годините на Чичолина и защо тя изглежда все още зашеметяващо – всички... прочети още »
04.06.201316:17

"Фестивал на необвързаните” помага да намерите жадуваната...

Сам, но не самотен – това е фраза, която често се чува, когато споменете, че сте необвързан. Не винаги обаче животът сам е голям купон, така че темата ни в сряда е "Страшно или забавно е да си сингъл”. Ако сте от хората, които са се налудували сами и искат да преминат отново в романтичното състояние "двойка”... прочети още »
03.06.201319:00

Мултитаскъри ли сте, или се фокусирате върху едно нещо?

Колко дини носите най-добре под една мишница? В моя случай винаги са повече от една и гледам да са нечетен брой за щастие. Как е при вас – правите много неща едновременно или се фокусирате върху едно, за да станете истински професионалисти в него?   Децата нямат особен избор – те учат, ходят на извънучилищни занимания, а... прочети още »
31.05.201316:20

Еко Веда Фест – за прост и хармоничен начин на живот във всичките...

На 3 юни се изстрелваме в паралелни вселени, заедно със спътника SES6, който ще навлезе в Космоса от космодрума Байконур.   Ще се върнем във времето, когато рокендролът беше символ на свобода и протест със спектакъла "Когато рокът беше млад” и неговия главен герой – актьорът Борис Георгиев.   В Рубриката... прочети още »
30.05.201316:23

Какво е последното нещо, което ви разсмя истински?

Какво е последното нещо, което ви разсмя истински? В петък го удряме на смях и закачки в настройка за първи юни и поредния великолепен уикенд.    Какво е последното нещо, което ви разсмя истински? Това ще ни даде темата и смешките за споделяне. Финалистът от "България търси талант” Богдана Петрова дава първа тон за... прочети още »
29.05.201317:29

30 май е международният ден на предизвикателството

В международния ден на предизвикателството отправяме едно голямо предизвикателство към себе си. Упражнението е следното – заставате пред огледалото, слушайки радио ФМ+ и предизвиквате човек отсреща да нарави нещо, което отдавна е искал и досега не е дръзнал на направи.   Очаквайте редовното ревю на книги в ранния четвъртък с... прочети още »