Ива от сутрин до обед

05.08.201315:33

Кои са нещата, които могат да ни обединят като нация?

Кои са нещата, които могат да ни обединят като нация? В деня, когато патриарх Неофит ще отслужи молебен за духовно единение на българския народ – да си поговорим за ценностите, които са ни обединявали някога и са способни да ни обединят днес.   Започваме и кампанията "Вечното българско кино”. Внимавайте след 9,... прочети още »
02.08.201319:13

Как да предпазваме гръбначния стълб от претоварване?

На 5 август излизаме на открито. Всичко, което може да се прави под открито небе ще бъде наше вдъхновение. Заразихме се от примера на София филм фест, които тръгват на път и организират прожекции на лунна светлина  в столичния Маймунарник и плажа в морския Лозенец. Повече за пътуващата програма на феста ще разберем от Светла... прочети още »
01.08.201315:05

Кое беше важното, което постигна протестът от последните месеци?

В последния работен ден преди лятната почивка на българския парламент ще си поговорим с вас за това: кое беше важното, което постигна протестът от последните месеци според вас. Очаквайте и пряко включване със журналиста и блогър Жюстин Томс от сутрешното кафе пред НС.   Драматургът Зорница Аспарухова ще представи филмовите премиери в... прочети още »
31.07.201317:11

На 1 август 1885 е отпечатана първата българска банкнота

Познаваме ли историята си? Въпросът не случайно става нашата тема на 1 август, тъй като на този ден, но през 1885, е отпечатана първата българска банкнота - факт, който прави възможно оттеглянето от обръщение на руските пари от българските земи. Председателят на Фондация "Българска памет" и европейски гражданин на годината д-р Милен... прочети още »
30.07.201312:39

Балет Тодес се завръщат в България

В сряда сме по татуировки! Покажете си татуировката и разкажете нейната история! Страницата на "Ива от сутрин до обед” във фейсбук е любопитна да види най-зрелищните, красиви, нежни или философски картинки и надписи по вашата кожа.   Михаела Филева ще нахлуе след 9 в студиото заедно с Адриан, Доналд и Боби –... прочети още »
29.07.201315:38

Стартира второто издание на проекта "Приеми дете. Създай бъдеще”

Стартира второто издание на проекта "Приеми дете. Създай бъдеще”, която подкрепя финансово и популяризира каузата на приемното родителство. Всичко за кампанията и каузата "Приемна грижа” ще разберем от Дани Колева от Национална мрежа за децата. Очакваме и вашето откровено мнение по темата: бихте ли станали приемни родители и какво трябва да... прочети още »
26.07.201317:28

Как да се предпазим от коварните целувки на слънцето?

Навръх Петровден ще си поговорим за това кое е най-доброто място за вас сега: почивка на българското Черноморие, в чужбина, или близо до жълтите плочки в центъра на София – според настроението и каузата.   В рубриката "Здравето” отдаваме заслуженото на слънцето и всичките лунички, с които може да ни дари. И докато... прочети още »
11.07.201314:12

На 12 юли приключва кампанията "Изненадай с любов”

На 12 юли приключва нашата кампания "Изненадай с любов” – това е и последен шанс за този първи етап да споделите с нас прекрасните жестове, които сте правили вие, или са ви причинявали любимите хора и приятелите.   Зорница Аспарухова ще представи кинопремиерите на голям екран и за пръв път ще представи няколко хитови... прочети още »
10.07.201316:09

Кампанията "Изненадай с любов” продължава!

Кампанията "Изненадай с любов” продължава и очакваме вашите снимки или разкази за онези жестове, които струват малко, но означават много.   При Анастасия Карнаух случаят е ясен – чете, за да ви радва и представя по 3 книги всяка седмица в рубриката "Аз чета с Настя”.   Представяме и "Sacred... прочети още »
09.07.201313:41

Има ли живот след любовта?

На 10 юли се изнасяме на морето, за да празнуваме живота! Ще събудим рано-рано Белослава, за да чуем менюто за нейния рожден ден, който банда от приятели ще празнуват цяла седмица.   Какви са тенденциите при банските този сезон ще ни разкажат Изабел и Альоша. Ще разберете и триковете за още по-съблазнителна фигура чрез подходящо... прочети още »
08.07.201317:24

"Луда мода” - последният спектакъл на Шкумбата

Политик влиза в заведение и сервитьорът го пита: "Маса за вас, господине?” – "Благодаря, ние си носим”, казва политикът. Този, както и още от най-новите политически вицове ще чуете в спектакъла "Луда мода” на Шкумбата, който го играе като за последно и за последно. Защо и кога – ще разберете в предаването.   Момичето с божествен глас -... прочети още »