Ива от сутрин до обед

02.07.201316:15

Как да задържим любовта?

Възможно ли е любовният ви живот да не е дълга история от кратки връзки, а една дълга история от множество незабравими преживявания заедно? Как да задържим любовта – това ще обсъждаме заедно с психолога Милена Динкова.   И ако изкуството да живееш се движи от изкуството да обичаш, то музиката пак има най-много какво да каже по... прочети още »
01.07.201314:57

Има ли общ път между бизнеса и човешките ценности?

Какво се случва с ЦСКА, защо пак сбърка Тезджан Наимова и с какво в спорта да се гордеем  - затова ще говорим в Международния ден на спортните журналисти с един от най-чаровните ни коментатори.   Успяваме ли като общество да намерим общ път между бизнеса и човешките ценности – затова ще си говорим с Деница Абаджиева от... прочети още »
28.06.201317:04

"Ива от джулай морнинг до джулай обед” ще празнува първия ден...

В понеделник предаването ще бъде "Ива от джулай морнинг до джулай обед” и истински ще празнуваме първия ден на юли!   Ще излъчваме пълна със слънце и лято музика, като перла в короната ще бъде Сантра със своя нов летен хит "Късно за романтика”.   В рубриката "Здравето” ще говорим с д-р Росица... прочети още »
27.06.201313:35

Има ли наистина ден, в който се вижда цялата истина за всеки?

В петък празнуваме Видовден. Има ли наистина ден, в който се вижда цялата истина за всеки, и идва ли той за България – това ще бъде голямата ни тема в края на седмицата. Писателят Борислав Геронтиев – автор на книгата "Видовден – преписки и записки”, говори за значението на този ден за всеки от... прочети още »
26.06.201315:22

Във всеки от нас дреме творец, но какво става, когато той изведнъж...

Във всеки от нас дреме по един голям творец. Какво става обаче, когато той изведнъж рязко се събуди? Със сигурност живота ни се преобръща и точно това ще разберем от Ефтим Русев. Дълги години от живота си той работи на високи мениджърски позиции в съвършено материалния свят, когато изведнъж намира повод, време и причина да рисува и за 12... прочети още »
25.06.201314:42

Флиртовете – разкошна игра с щастлив край или капан?

В сряда разделяме студиото на две: едната половина са за шапките на Jay Kay от Jamiroquai, а другата за плодовете на Jessie J. Внимавайте в картинката и във въпросите, защото по един билет за гостуването им в Symphonics’Concerts този уикенд ще бъде за вас.   Флиртовете – разкошна игра с щастлив край или капан? Каним ви на... прочети още »
24.06.201315:56

Отиде ли си Големият брат заедно с тоталитаризма?

25 юни ще бъде ден на честванията.    Започваме подред – с рождениците. Великият писател Джордж Оруел е роден точно на този ден и затова ще говорим отново за  голямата му книга - "1984”. Смятате ли, че Големият брат си отиде заедно с тоталитаризма, или продължава да съществува и кой е той – това ще... прочети още »
20.06.201316:22

ДелПадре - чисто българско фламенко с вкус на портокал

Какво бихте направили без капка свян на обществено място, ако смятате, че е за добро? "Отвъд ограниченията” е нашата тема в понеделник и се очаква наистина да ги преминем.   Радина от Ритъм спейс ще ни разкаже за танцовата медитация и затова как можем да открием и изразим себе си чрез танца.   Актьорът Стефан... прочети още »
19.06.201315:08

На какво сме способни, за да помогнем на някой друг?

Знете ли, че ако всички ваши приятели във facebook спестят по едно левче от транспорт в името на някаква кауза, ще се съберат приличен брой пари само за ден. На какво сме способни за това да помогнем на някой друг, ще разберете от Искра Милкова, която вижда по телевизията историята на малката Марта и решава да помогне за нейното... прочети още »
18.06.201314:35

Публикувайте снимката, която най-много харесвате от протестите

Социалните мрежи никога не са преливали от толкова много снимки – протестите отразявават усмихнати лица, малки деца, облечени в българския трибагреник хора. Кое е лицето на протеста – публикувайте снимката, която най-много  харесвате, за да направим заедно галерия, запечатваща времето. А за дрескода и посланията на улицата ще... прочети още »
17.06.201313:53

Съгласни ли сте изкуството да изчезне като възможност за развитие...

Училищата с профил изкуство могат да останат само едно добро пожелание без възможност за съществуване според реформистка идея на образователното министерство. Съгласни ли сте танците, музиката и рисуването да изчезнат като възможност за развитие на вашето дете – това е темата ни във вторник. Коментар по нея очаквайте от Анелия Карчева... прочети още »