Ива от сутрин до обед

18.06.201314:35

Публикувайте снимката, която най-много харесвате от протестите

Социалните мрежи никога не са преливали от толкова много снимки – протестите отразявават усмихнати лица, малки деца, облечени в българския трибагреник хора. Кое е лицето на протеста – публикувайте снимката, която най-много  харесвате, за да направим заедно галерия, запечатваща времето. А за дрескода и посланията на улицата ще... прочети още »
17.06.201313:53

Съгласни ли сте изкуството да изчезне като възможност за развитие...

Училищата с профил изкуство могат да останат само едно добро пожелание без възможност за съществуване според реформистка идея на образователното министерство. Съгласни ли сте танците, музиката и рисуването да изчезнат като възможност за развитие на вашето дете – това е темата ни във вторник. Коментар по нея очаквайте от Анелия Карчева... прочети още »
14.06.201315:06

Какво би било вашето "здравей” към вселенския разум?

От 17 юни стартира програмата Lone signal, чрез която всеки земен жител, регистриран в сайта на програмата, може да изпрати съобщение до извънземните. Какво ще бъде вашето "здравей” към вселенския разум – това е въпросът ни в понеделник.   В Рубриката "Здравето” ще говорим за хората, които никога не... прочети още »
13.06.201319:48

Нова кола на изплащане, или употребявана, но в брой?

В петък отваря врати автомобилното изложение в София и отново ще ни напълни очите с новички, красиви, миришещи на сигурност и просперитет модели коли. Бихте ли си купили чисто нова кола на изплащане, или предпочитате малко употребявана, но по-евтина – това е въпросът ни в деня на пътешествията.    После – същинското... прочети още »
12.06.201316:24

Продължава дебатът "за" или "против"...

Завършва сезонът на риалити-програмите по нашите телевизии и настъпи времето на "запалената” и "безпристрастната” оценка. Запалената - от вас, а безпристрастната - от Зорница Аспарухова, с която ще обсъдим в четвъртък кои програми минаха блестящо, кои скандално и кои - незабележимо.   Очаквам в студиото и Вера... прочети още »
11.06.201315:37

Ива търси неотговорените въпроси за любовта

Когато става дума за любовта, няма неудобни въпроси. Ето защо ви предизвикваме - какво винаги сте искали да знаете за любовта, но ви е страх да попитате? На въпросите ви ще отговори Милена Динкова – психолог и журналист, която наскоро издаде книгата "Любовта – какво не знаем за нея”.   Гери Турийска и Рубикуб... прочети още »
10.06.201322:32

Как училището да бъде "бързо, лесно, интересно”?

"Бързо, лесно, интересно” – това са думи, които не са типични за процеса на учене у нас, но са напълно съвместими със сайта ucha.se, който бързо стана абсолютен хит сред децата. Как и най-сложният урок за 5-ти клас, например, може да стане занимателен като приказка, ясен за разбиране и красив за гледане – ще ни разкаже... прочети още »
07.06.201313:34

Коя е най-добрата диета за влизане в плажна форма?

В понеделник излизаме на финалната права за постигане на топ форма преди появата на плажа. Има ли ефективна диета за борба с килограмите, и ако да – коя е тя за вас? Аткинс, Дюкан, Зонова диета, кръвна, дори Диетата на пиещите са "изпили” доста от силите ни, но дали са дали резултат? Очаквайте представяне на една диета, която... прочети още »
06.06.201318:56

Как ще се придвижваме след 50 години?

В петък отправяме поглед към бъдещето – какво ще се случи след около 50 години? Ива залага на това, че няма да ни се налага да носим раница, защото тя ще носи нас :)   Но ако трябва да бъдем сериозни – начините на придвижване със сигурност ще бъдат революционни. Ето защо при нея ще дойдат гости от бъдещето –... прочети още »
05.06.201315:31

Плащате ли дан на култa към младостта?

Плащате ли дан на култa към младостта? Давате ли мило, драго + няколко хиляди, за да изглеждате вечно млади или сте от тези, които си казват годините и изглеждат "добре за възрастта си”? В четвъртък си казваме всичко! Маги Гигова ще назове точния брой на годините на Чичолина и защо тя изглежда все още зашеметяващо – всички... прочети още »
04.06.201316:17

"Фестивал на необвързаните” помага да намерите жадуваната...

Сам, но не самотен – това е фраза, която често се чува, когато споменете, че сте необвързан. Не винаги обаче животът сам е голям купон, така че темата ни в сряда е "Страшно или забавно е да си сингъл”. Ако сте от хората, които са се налудували сами и искат да преминат отново в романтичното състояние "двойка”... прочети още »