Ива от сутрин до обед

26.06.201315:22

Във всеки от нас дреме творец, но какво става, когато той изведнъж...

Във всеки от нас дреме по един голям творец. Какво става обаче, когато той изведнъж рязко се събуди? Със сигурност живота ни се преобръща и точно това ще разберем от Ефтим Русев. Дълги години от живота си той работи на високи мениджърски позиции в съвършено материалния свят, когато изведнъж намира повод, време и причина да рисува и за 12... прочети още »
25.06.201314:42

Флиртовете – разкошна игра с щастлив край или капан?

В сряда разделяме студиото на две: едната половина са за шапките на Jay Kay от Jamiroquai, а другата за плодовете на Jessie J. Внимавайте в картинката и във въпросите, защото по един билет за гостуването им в Symphonics’Concerts този уикенд ще бъде за вас.   Флиртовете – разкошна игра с щастлив край или капан? Каним ви на... прочети още »
24.06.201315:56

Отиде ли си Големият брат заедно с тоталитаризма?

25 юни ще бъде ден на честванията.    Започваме подред – с рождениците. Великият писател Джордж Оруел е роден точно на този ден и затова ще говорим отново за  голямата му книга - "1984”. Смятате ли, че Големият брат си отиде заедно с тоталитаризма, или продължава да съществува и кой е той – това ще... прочети още »
20.06.201316:22

ДелПадре - чисто българско фламенко с вкус на портокал

Какво бихте направили без капка свян на обществено място, ако смятате, че е за добро? "Отвъд ограниченията” е нашата тема в понеделник и се очаква наистина да ги преминем.   Радина от Ритъм спейс ще ни разкаже за танцовата медитация и затова как можем да открием и изразим себе си чрез танца.   Актьорът Стефан... прочети още »
19.06.201315:08

На какво сме способни, за да помогнем на някой друг?

Знете ли, че ако всички ваши приятели във facebook спестят по едно левче от транспорт в името на някаква кауза, ще се съберат приличен брой пари само за ден. На какво сме способни за това да помогнем на някой друг, ще разберете от Искра Милкова, която вижда по телевизията историята на малката Марта и решава да помогне за нейното... прочети още »
18.06.201314:35

Публикувайте снимката, която най-много харесвате от протестите

Социалните мрежи никога не са преливали от толкова много снимки – протестите отразявават усмихнати лица, малки деца, облечени в българския трибагреник хора. Кое е лицето на протеста – публикувайте снимката, която най-много  харесвате, за да направим заедно галерия, запечатваща времето. А за дрескода и посланията на улицата ще... прочети още »
17.06.201313:53

Съгласни ли сте изкуството да изчезне като възможност за развитие...

Училищата с профил изкуство могат да останат само едно добро пожелание без възможност за съществуване според реформистка идея на образователното министерство. Съгласни ли сте танците, музиката и рисуването да изчезнат като възможност за развитие на вашето дете – това е темата ни във вторник. Коментар по нея очаквайте от Анелия Карчева... прочети още »
14.06.201315:06

Какво би било вашето "здравей” към вселенския разум?

От 17 юни стартира програмата Lone signal, чрез която всеки земен жител, регистриран в сайта на програмата, може да изпрати съобщение до извънземните. Какво ще бъде вашето "здравей” към вселенския разум – това е въпросът ни в понеделник.   В Рубриката "Здравето” ще говорим за хората, които никога не... прочети още »
13.06.201319:48

Нова кола на изплащане, или употребявана, но в брой?

В петък отваря врати автомобилното изложение в София и отново ще ни напълни очите с новички, красиви, миришещи на сигурност и просперитет модели коли. Бихте ли си купили чисто нова кола на изплащане, или предпочитате малко употребявана, но по-евтина – това е въпросът ни в деня на пътешествията.    После – същинското... прочети още »
12.06.201316:24

Продължава дебатът "за" или "против"...

Завършва сезонът на риалити-програмите по нашите телевизии и настъпи времето на "запалената” и "безпристрастната” оценка. Запалената - от вас, а безпристрастната - от Зорница Аспарухова, с която ще обсъдим в четвъртък кои програми минаха блестящо, кои скандално и кои - незабележимо.   Очаквам в студиото и Вера... прочети още »
11.06.201315:37

Ива търси неотговорените въпроси за любовта

Когато става дума за любовта, няма неудобни въпроси. Ето защо ви предизвикваме - какво винаги сте искали да знаете за любовта, но ви е страх да попитате? На въпросите ви ще отговори Милена Динкова – психолог и журналист, която наскоро издаде книгата "Любовта – какво не знаем за нея”.   Гери Турийска и Рубикуб... прочети още »