Ива от сутрин до обед

30.05.201316:23

Какво е последното нещо, което ви разсмя истински?

Какво е последното нещо, което ви разсмя истински? В петък го удряме на смях и закачки в настройка за първи юни и поредния великолепен уикенд.    Какво е последното нещо, което ви разсмя истински? Това ще ни даде темата и смешките за споделяне. Финалистът от "България търси талант” Богдана Петрова дава първа тон за... прочети още »
29.05.201317:29

30 май е международният ден на предизвикателството

В международния ден на предизвикателството отправяме едно голямо предизвикателство към себе си. Упражнението е следното – заставате пред огледалото, слушайки радио ФМ+ и предизвиквате човек отсреща да нарави нещо, което отдавна е искал и досега не е дръзнал на направи.   Очаквайте редовното ревю на книги в ранния четвъртък с... прочети още »
28.05.201316:18

Печенката, Радослав Гизгинджиев и Людмила Филипова на гости на Ива...

В сряда ставаме мислители и философи, като си споделяме кои са най-важните въпроси, които ни вълнуват. Как да задържа любовта, как да ми стигат парите, как може този пак да не уцели вратата... залагайте цялото си чувство за хумор или дълбочна, за да "забиете" въпроса на деня.   Ива пък ще си задава нейните въпроси към... прочети още »
27.05.201314:53

Да пазим ли децата си на всяка цена, или да им позволяваме опасни...

  От какво порастват децата – не като ръст, а като характер и дух – това е темата на "Ива от сутрин до обед" във вторник. Ще си позволите ли да гледате как вашето дете безстрашно лази по скали и се катери по дърветата, или предпочитате да го държите на една ръка разстояние, твърдо стъпило на земята? По темата ще... прочети още »
23.05.201317:19

Как да направите вълшебен подарък на своето дете за 1 юни

  Въображението е по-могъщо от знанието, митът – по-вдъхновяващ от историята, а мечтите са по-силни от фактите. Ето защо започвме седмицата на крилата на въображението. То е най-голямата стихия именно за децата, ето защо започваме с чудният свят на карнавала и Маджикленд, за да разберете как можете да направите вълшебен... прочети още »
22.05.201314:00

Зад каква идея бихте застанали и защо?

  Ден преди 24 май ще си говорим за каузи. Животът добива смисъл, ако отделим част от времето и енергията си за кауза. Споделете с нас зад каква идея заставате и защо?   Ути Бъчваров ще разкаже за една от своите каузи – да готви бързо,лесно и вкусно за много хора. След като години наред водеще в радио ФМ+ рубрика... прочети още »
21.05.201318:26

Канидатстудентските бисери - неизменен източник на хумор

  "В България цари пълен хаос, само престъпността е организирана.” Този кандидатстудентски бисер грабна жълтата фланелка миналата година, но тази кандидатите за висшисти обещават да бъдат още по-изобретателни. Ще си разменяме бисери родени от образователната ни система, но ще стискаме палци на всички умни кандидати които се... прочети още »
20.05.201320:08

Наближава 1 юни - време за подаръци!

  Какво бихте казали  на депутатите в първия работен ден на 42-рото Народно събрание? Ива събира пожелания, искания и препоръки, а главната буква на нашето общо писмо ще постави журналистът Валерия Велева.   Наближава 1 юни и със сигурност повечето от родителите вече обмислят подаръците. Как да избираме подарък така, че... прочети още »
17.05.201314:03

В понеделник Ива ще покаже красотата

В понеделник сме красиви – и то без да излъчваме Мистър или Мис, защото всеки е най! Посветени сме на красивото и няма да питаме огледалцето изобщо какво мисли по въпроса, защото е модерно да бъдеш естествен! Това е мотото на 11 световен конгрес по естестична медицина, за който ще ни разкаже д-р Сияна Живкова. По традиция любимият... прочети още »
16.05.201317:46

На лов за духове в петък сутрин с Ива Дойчинова

  В петък хващаме камерата на лов за духове. Ако вие сте автор на клип за родния ви град - какво бихте заснели, за да хванете точно неговия дух?   За идеята ще ви вдъхнови и завърналия се преди дни от Куба Ивайло Стоименов, който участва в световно състезание за най-добър филм за Хавана. Вие първи ще видите неговото... прочети още »
15.05.201313:36

Григор Димитров празнува рожден ден с Ива Дойчинова

Преди нещо важно да се случи – някой някъде вече го е написал. И това не е сюжет на холивудски трилър, а част от българската реалност. Пророческия роман „Пролетта на емигрантите” на Калин Илиев – описва бунтовете, подслушванията, сблъсъка между президент и премиер от последните няколо месеца. Очавайте интервюто с... прочети още »