Ива от сутрин до обед

19.08.201315:10

С кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?

Една нощ в театъра – това ще бъде преживяването, което за нас ще започне от сутринта. Един от посланиците на събитието – актьорът Иво Аръков, ще ни представи идеята и програмата на "Нощта на театрите”. А въпросът ми към вас е: c кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?   В интервю с джазмена... прочети още »
16.08.201319:48

Къде на българското черноморие се чувствате добре?

Руският език стана официален на българското черноморие, бабите са бабушки, бавачките - българки, жените - със златни сандали и чанти-вюитонки, а мъжете - боси, с чанти-диагоналки. Типология на плажуващия правим с журналиста Мария Касимова, а въпросът ни към вас е: къде на българското черноморие се чувствате добре и все още е "вашето... прочети още »
15.08.201317:22

Ако ви гарантираме трамплин във времето, в кой век бихте се...

Дрескод: фолклорна носия! Това е единственото условие, за да посетите Жеравна между 23 и 25 август, когато хиляди хора се събират на едно истинско автентично преживяване – международен фолклорен фестивал "Скок във времето” с участието на състави от България, Индонезия и Румъния. От къде можете да се сдобиете с носия и дали... прочети още »
14.08.201317:09

Екипът на "Българската история” търси неразказаните истории...

Те са млади, свежи и не могат да откъснат очи от....  историята на България! Екипът на "Българската история” е със средна възраст 20 г. и обожава да търси неразказаните истории на страната ни. Младежите тръгват на лятно пътешествие с цел събиране на предания от хората, а проектът им се казва "Легендите оживяват”.... прочети още »
13.08.201316:20

Какъв е пишещият човек, ще пита Ива в сряда

Ако се казваш Винету Келешов има спасение – да се прекръстиш на Винету Вождов. А пък името на Жоржиен Дзедзов идеално става част от изпита по добра дикция във НАТФИЗ. Маги Гигова е истински изследовател на странните, смешни, а и страшни имена у нас, и с вихрена скорост ще сподели поне 200 от тях в своята "Неохраняема... прочети още »
09.08.201316:25

13 август - Международен ден на левичарите

На 13 август честитим на всички, които пишат с лявата ръка Международния ден на левичарите. В тяхна чест ще си говорим за това "Колко е важно да бъдеш различен”.   "Трансформаторите” определено са различни. Те са група от 6 млади архитекти, които превърнаха в изкуство ел. таблата по ул. Шишман, виждат и творят... прочети още »
08.08.201314:33

Харесвате ли проекта "София диша”?

От петък вече се усеща дъхът на уикенда, а в неделя София определено диша! Харесвате ли проекта "София диша” и какво може да се направи още, за да има в столицата повече въздух и забавления на открито? По темата очаквайте организаторите на проекта и Кристина Белчева от отдел "Култура” на СО.   Фънк и лято... прочети още »
07.08.201316:54

Да пробягаш през петте най-високи върха у нас за 24 часа

В четвъртък ще се женим! Не помежду си, разбира се, а заради шоуто. Ако можете да се ожените сега – каква сватбена церемония ще отива най-много на вашата двойка? Темата ни ще подкерпи един от най-опитните сватбени агенти у нас – Галя Вачева.   Бракът по принцип е голямо предизвикателство, но какво ще кажете за... прочети още »
06.08.201316:28

Кои са най-добрите и най-лошите места за летуване?

На 7 август ще се изживяваме като английски лордове – Ива ще иска да знае кой световен летен курорт заслужава присъствието на вашата особа и къде кракът ви никога няма да стъпи? Поводът е, че журналистът и пътешественик Маги Гигова ще ви запознае с най-луксозните, скъпи, екзотични, но кичозни летни курорти по света.   Очаквайте... прочети още »
05.08.201315:33

Кои са нещата, които могат да ни обединят като нация?

Кои са нещата, които могат да ни обединят като нация? В деня, когато патриарх Неофит ще отслужи молебен за духовно единение на българския народ – да си поговорим за ценностите, които са ни обединявали някога и са способни да ни обединят днес.   Започваме и кампанията "Вечното българско кино”. Внимавайте след 9,... прочети още »
02.08.201319:13

Как да предпазваме гръбначния стълб от претоварване?

На 5 август излизаме на открито. Всичко, което може да се прави под открито небе ще бъде наше вдъхновение. Заразихме се от примера на София филм фест, които тръгват на път и организират прожекции на лунна светлина  в столичния Маймунарник и плажа в морския Лозенец. Повече за пътуващата програма на феста ще разберем от Светла... прочети още »