Ива от сутрин до обед

02.10.201316:36

Възможна ли е реализацията на младите хора в България?

Възможна ли е реализацията на младите хора в България? Това е водещата тема в четвъртък, през която ще чуем мненията на: - Анастасия Карнаух: тя чете и пшредставя книги напълно безплатно, но има какво да каже по повод реализацията на младите журналисти у нас; - Николет на 19 год., която прави ръчно изработена бижутерия - Рейчъл Роу -... прочети още »
01.10.201316:29

Kакво се случва с пясъчните скулптури през дъждовния сезон

Светът след еманципацията. Това е темата ни в сряда, в която очакваме и вашето мнение по въпроса: когато връщахме силата на жените, трябваше ли да я вземаме от мъжете? Психологът Милена Динкова ще разгледа как се отрази трусът на еманципацията в мъжката и женската душевност, а журналистът Маги Гигова – какви са очевидните последствия от... прочети още »
30.09.201317:18

Всичко за програмата, акцентите и танцьорите в Sofia Dance Week

Слагаме началото на октомври с музика, танци и поезия! Не случайно 1 октомври е ден на музиката и поезията - когато навън става по-тъмно, отвътре да свети!   Очаквайте интервю с уникалната Божана Апостолова, чието издателство "Жанет 45” е единственото, което си позволява да издава некомерсиалната, но талантлива българска... прочети още »
27.09.201313:29

Последното аналогово утро с Ива Дойчинова

На 30 септември започва дългорекламираната ера на цифровизацията на телевизинния сигнал у нас и казваме „чао” на аналоговата. С добре подострено чувство за хумор очаквам да споделите всичко, което според вас трябва да остане в миналото на страната ни  - завинаги! Д-р Сияна Живкова отново е нас гост, за да сподели в... прочети още »
26.09.201317:24

27 септември е международният ден на туризма

Празнуваме туриста в себе си! В световния ден на туризма да определим своя тип: кашкавал-турист, железар-турист, хотелски или еко-тип... Гост в предаването ще бъде един истински пътешественик, в буквалния и преносния смисъл на думата – режисьорът Стилиян Иванов скита из миналото, географията и културите с еднаква лекота. Акцент ще бъдат... прочети още »
25.09.201319:13

Любовно признание към любимите напитки

Любовно признание към любимите напитки – това ще ни обедини в четвъртък. Председателят на бираната партия Георги Гълов ще излезе с изявлението "100% бира!” и разкази за най-забавните истории, случили се на по чаша бира. Направете своята лична класация за любими напитки, за да си кажем по едно "наздраве” в ефир... прочети още »
24.09.201317:07

Имаме ли сродна душа и как да я открием?

Имаме ли сродна душа и как да я открием? Има легенда за щастието, според която хората някога били ангели с едно крило. Всеки намирал своята половина и така политали заедно. 15 артисти се събират във фестивала Part of the heart и интерпретират заедно идеята за личното щастие и половинката, която прави любовта цяла. Повече за арт събитието ще... прочети още »
23.09.201316:57

Кое е най-сериозното нещо, в което сте успявали, викайки неволята?

Кое е най-сериозното нещо, което сте успявали да извършите, викайки неволята? Понякога се налага да се справяме сами в нетипични ситуации, затова съм сигурна, че мога да си сменя сама губата на колата, стига около мен да няма хора в радиус от 50 км. при добра видимост. Затова пък съм доказано добър майстор в боядисването на стени и тавани.... прочети още »
20.09.201316:51

Колко от хубавите си идеи успявате да реализирате?

В първия ден на есента ще преброим пилците :-) Идеята на пословицата "пилците се броят на есен” е "не брой пилетата, преди да са се излюпили". Колко от хубавите си идеи успявате да реализирате? За това как да развиваме професионализма си и да продаваме по-добре ще говорим с Хари Аничкин, магистър по маркетинг и... прочети още »
19.09.201314:29

Застрашена ли е хегемонията на Ангела Меркел

В петък очаквайте директно от Германия информацията за това какви са нагласите на хората преди изборите за нов Бундестаг. В рубриката "Радио FM+ по света” Иван Илиев ще ни каже застрашена ли е хегемонията на Ангела Меркел и как ще се отразят изборите в Германия на ЕС като цяло.   Зорница Аспарухова ще подхване основната ни... прочети още »
18.09.201314:45

"От любов към живота” за 11 поредна година

Какво е да бъдеш геймър? Изкушените от компютърните игри стават все повече и според проучване средностатическият геймър е на 35, женен и добре печелещ. Каква е истината по въпроса и какви качества развива геймърството, ще ни разкаже Мартин Кадинов от Gaming entertainment. От него ще разберем и какво ще ни предложи най-големият фестивал за... прочети още »