Мей Мюлер e певицата, която ще представя UK на Евровизия

След великолепното предствяне на Сам Райдър на последния певчески конкурс Евровизия в Торино, който спечели вота на журито, но финално остана на второто място след Украйна, тази година състезанието ще се проведе в английския град Ливърпул. Тези обстоятелства естествено още повече вдигат летвата на очакванията кой ще бъде претендентът от страната-домакин и как ще се представи. 

Днес от Евровизия обявиха, че това е певицата Мей Мюлер с песента "I Wrote A Song". Денс парчето е посветено на разочарованието след края на романтична връзка, като вместо "да разбие колата му", тя решава да напише песен.

Мей Мюлер е поп певица, родом от Кентиш Таун в Северен Лондон. Тя е на 25 години и ще бъде един от най-младите участници на конкурса през последните години (Сам Райдър беше на 32, Джеймс Нюман на 25, когато представляваха Обединеното кралство). Тя има договор с Capitol Records, част от Universal Music - една от трите най-големи звукозаписни компании в света. 
 
Досега певицата е издала три EP-та – After Hours and Frankly от 2018 г., No One Else и Not Even You от 2020 г., и пусна дебютния си албум Chapter 1 през 2019 г.
 
Въпреки че никоя от нейните солови песни все още не е попадала по върховете на класациите, това със сигурност ще се промени с "I Wrote A Song". До момента най-големият успех на изпълнителката е с песента "Better Days" от миналата година. 
 
Това стана първият й хит в Топ 40 в Обединеното кралство, достигайки номер 32 и постигна още по-голям успех в САЩ, където достигна номер 23 в Billboard Hot 100.  Също така Мей беше поканена да изпълни песента в The Voice US пред на съдиите Кели Кларксън и Ариана Гранде. 
 
Стартът на кариерата на изгряващата звезда на британската музикална сцена е през 2019-та, когато е поканена да подгрява турнето на Little Mix, заедно с други изпълнители. 
 
Мей Мюлер ще се качи на сцената на големия финал на Евровизия на 13 май. 

Свързани новини

Евровизия стана най-гледаното шоу в UK

15.05.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023

Лорийн се завръща на Евровизия

13.03.2023

Две нашенки ще пеят на Евровизия

07.03.2023

"Евровизия" промени правилата си

23.11.2022