Мей Мюлер e певицата, която ще представя UK на Евровизия

След великолепното предствяне на Сам Райдър на последния певчески конкурс Евровизия в Торино, който спечели вота на журито, но финално остана на второто място след Украйна, тази година състезанието ще се проведе в английския град Ливърпул. Тези обстоятелства естествено още повече вдигат летвата на очакванията кой ще бъде претендентът от страната-домакин и как ще се представи. 

Днес от Евровизия обявиха, че това е певицата Мей Мюлер с песента "I Wrote A Song". Денс парчето е посветено на разочарованието след края на романтична връзка, като вместо "да разбие колата му", тя решава да напише песен.

Мей Мюлер е поп певица, родом от Кентиш Таун в Северен Лондон. Тя е на 25 години и ще бъде един от най-младите участници на конкурса през последните години (Сам Райдър беше на 32, Джеймс Нюман на 25, когато представляваха Обединеното кралство). Тя има договор с Capitol Records, част от Universal Music - една от трите най-големи звукозаписни компании в света. 
 
Досега певицата е издала три EP-та – After Hours and Frankly от 2018 г., No One Else и Not Even You от 2020 г., и пусна дебютния си албум Chapter 1 през 2019 г.
 
Въпреки че никоя от нейните солови песни все още не е попадала по върховете на класациите, това със сигурност ще се промени с "I Wrote A Song". До момента най-големият успех на изпълнителката е с песента "Better Days" от миналата година. 
 
Това стана първият й хит в Топ 40 в Обединеното кралство, достигайки номер 32 и постигна още по-голям успех в САЩ, където достигна номер 23 в Billboard Hot 100.  Също така Мей беше поканена да изпълни песента в The Voice US пред на съдиите Кели Кларксън и Ариана Гранде. 
 
Стартът на кариерата на изгряващата звезда на британската музикална сцена е през 2019-та, когато е поканена да подгрява турнето на Little Mix, заедно с други изпълнители. 
 
Мей Мюлер ще се качи на сцената на големия финал на Евровизия на 13 май. 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023