В сезона на черешите, с какво не е добре да ги комбинираме

Черешите са сезонни плодове, които са много полезни и са любими на повечето хора. 
 
Тези дни спокойно можем да си хапваме всеки ден по една купичка череши. Нормата е около 200 грама дневно. В една порция от червените плодчета се съдържат едва 90 калории, но много фибри, антиоксиданти и витамини А и С. Има обаче някои неща, които е хубаво да знаем.
 
Не е рядкост черешите да ни подуят стомаха например. Също така, не се препоръчват при хора с гастрит или диабет. Има и няколко храни, с които не е добре да не ги комбинираме - например череши с кисели или полукисели храни и други плодове като малини, грозде, сливи, ябълки и цитруси. Това казва ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова пред РИА Новости.
 
 
Според лекаря комбинацията от череши и бобови растения също е доста вредна. Не трябва да ядете дори и една черешка за десерт след супа от боб или грахова яхния. Както черешите, така и бобовите растения, поотделно, могат да провокират подуване на корема и повишено образуване на газове. "Комбинирането на тези храни увеличава вероятността от проблеми с червата", казва тя. 
 
Също така, черешите не трябва да се консумират веднага след хранене. По-добре е да изчакаме поне половин час - в този случай те ще имат положителен ефект върху храносмилателната ни система, и няма да ни причинят подуване или дискомфорт. /Сн. Freepik

Свързани новини

Коя е думата на 2021 година

01.11.2021

Интересни факти за Световния ден на лъва

10.08.2021

Динята празнува днес

03.08.2021

Как да топим калории без спорт

13.07.2021

Кои 4 зодии се влюбват в грешния човек

23.06.2021