Свежо

10.08.201214:51

Звезден дъжд ще вали в неделя

На 12 август метеорният поток Персеиди достига своя максимум. Това е най-силният и най-красив звезден дъжд през годината. По информация на Националната астрономическа обсерватория в Рожен тази неделя в интервала от 15:00 до 17:30 ч (по Гриниуч) ще могат да се видят около 100 метеора на час. Най-подходящото време за наблюдение на падащите... прочети още »
06.08.201217:01

"О, Господи, имаме крака на Марс!" - виж първата снимка...

Марсоходът на НАСА "Curiosity" (Любопитство) кацна драматично на Червената планета след спускане с парашут. Това сложи край на първия етап на сочената за най-трудната мисия до Марс в историята на човечеството. "Приземяване – потвърдено", заяви служител от контролната станция в Лабораторията за реактивно движение на... прочети още »
02.08.201215:07

Препоръчваме ви за четене:

На фона на нашумелите любовни романи, в които основните персонажи са вампири, раздирани от невъзможни страсти или пък нашумялата още преди да излезе на пазара "Петдесет нюанса сиво", в която любовта се развива на базата на отношенията "господар - робиня", а критиците я определят като "mommy porn", ние си... прочети още »
28.07.201210:54

Светът е вече Олимпиада

XXX-те Летни Олимпийски игри бяха открити официално на Олимпийския стадион в Лондон. Победителят в завършилата наскоро Колоездачна обиколка на Франция Брадли Уигинс даде символичното начало на церемонията, удряйки най-голямата хармонично настроена камбана в Европа, поставена на сцената на стадиона. С отброяване на последните секунди, от... прочети още »
25.07.201215:39

Video: Mark Ronson, Katy B feat. Рафи, Ангел § Моисей и Криско -...

След като изпратиха официално за Лондон българските олимпийци с изпълнението на „Навсякъде по света” на церемонията пред Зала Арена Армеец, Рафи, Ангел и Моисей и Криско успяха да заснемат и своята част от видеото към олимпийския химн. „Anywhere In The World” е дело на един от най-успешните музикални продуценти на... прочети още »
23.07.201213:02

Арестуваха сервитьор запомнял номерата на кредитните карти на клиенти

Парижката полиция арестува сервитьор с феноменална памет, който успявал да запомни 16-цифрените номера на кредитните карти на своите клиенти и допълнителния 3-цифрен код за сигурност, пише днес британският вестник "Телеграф". Сервитьорът, на 19 години, успял да запамети данните на най-малко 300 кредитни карти, след което продавал... прочети още »
20.07.201213:45

16% от жените отслабват с пиене

Американски изследователи от Университета на Мисури откриха нова тревожна тенденция – 16% от жените отслабват с алкохол. Все повече млади жени намаляват приема на калории като пият повече, отколкото ядат. Това явление придоби славата на "дрънкорексия", от която страдат по-често студентките, разкъсвани между желанието да... прочети още »
19.07.201210:13

Ивет Лалова стана Атлет №1 на Европа

С всеобща помощ, Ивет Лалова получи поредното признание за невероятния успех, който постигна миналия месец. Българката спечели анкетата на европейската асоциация по лека атлетика за най-добра състезателка на Стария континент за юни. Най-бързата бяла жена в света спечели златен медал на 100 метра на европейското първенство в Хелзинки.... прочети още »
17.07.201211:41

Гласувайте за Ивет Лалова в класацията за Атлет на Европа

Ивет Лалова е сред 13-те атлетки, номинирани за №1 в Европа за месец юни. За момента българката води в класацията с 65.8% от гласовете на феновете, като само до вчера лидерка беше Невин Янът (Тур). Лалова спечели европейската титла на 100 м на първенството на в Хелзинки с постижение №1 на Стария континент за сезона. Спринтьорката ни... прочети още »
09.07.201209:29

Препоръчваме ви за четене:

Лятото е сезонът на отпуските, а книгата е един от най-подходящите аксесоари за една ползотворна почивка на тялото, а и на ума. Ето защо подбираме за вас по нещо от най-новите заглавия на книжния пазар. "Стъклени гейши" е история вдъхновена от истински случай. Романът на Сузана Куин е изпълнен с емоционално напрежение и... прочети още »
06.07.201218:44

Лора Крофт: "В Холивуд и да се разведеш е хубаво!"

Добре че са холивудските разводи, та да видим и ние как се развеждат истински звезди. То не може само годеж - сватба, годеж - сватба. А и при такава селекция там, как да остане човек женен повече от 5 години? Някак си не виждам нищо лошо, че Том Круз и Кейти Холмс се развеждат. Тя ще си възвърне пак блясъка в очите от времето на... прочети още »