Свежо

10.10.201113:50

Продадоха най-старият автомобил за $4.7 милиона

Най-старият запазен в оригиналния си вид автомобил в света - De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout, производство 1884-а - La Marquise, беше продаден на търг за 4 милиона и 620 000 долара, поставяйки рекорд за цена на ретротранспортно средство. Организаторите на търга от къщата RM Auctions разчитаха на цена от 2-2,5 милиона... прочети още »
07.10.201114:11

Три жени от Африка си поделиха Нобела за мир

Президентката на Либерия Елън Джонсън-Сърлийф, африканската активистка Лейма Гбоуи и йеменската активистка Тауакул Карман си разделиха Нобеловата награда за мир, съобщиха от Нобеловия комитет. Елън Джонсън-Сърлийф Лейма Гбоуи Тауакул Карман Те бяха удостоени с наградата за своята активна дейност в защита на жените и техните... прочети още »
07.10.201109:36

Интернет активисти с най-голям шанс за Нобелова награда за мир

Днес ще стане известен носителят на Нобеловата награда за мир за 2011 година. С най-големи шансове са блогера Исра Абдел Фатах, един от лидерите на египетското младежко движение или интернет активистката от Тунис Лина бен Мени. В списъка с претендентите са Джулиан Асандж, основател на "Уикилийкс”, Боно от U2 и бившия канцлер на... прочети още »
06.10.201108:51

Карла Бруни-Саркози очаква да роди

Родилното отделение на елитна парижка клиника се готви да посрещне Карла Бруни. Съпругата на френския президент Никола Саркози ще плаща по 250 евро за ден престой в медицинското заведение. В клиниката вече са освободили четири стаи, които са в съседство с покоите на първата дама на Франция. Самата Бруни не разкрива какъв ще бъде полът на... прочети още »
05.10.201120:10

БНТ продаде "Под прикритие" в Холивуд

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на хитовия ТВ сериал "Под прикритие". Сделката e финализирана на 4 октомври в Кан, но ще бъде официално обявена малко по-късно на специалното представяне на крими сагата на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа,... прочети още »
05.10.201111:31

Боб Дилън е един от фаворитите за Нобелова награда за литература

Британските букмейкъри рязко повишиха шансовете на американския музикант Боб Дилън да получи Нобелова награда за литература, съобщи информационният сайт Lenta.ru. Неговите шансове да стане носител на отличието вече са 8 към 1, а в края на септември този коефициент беше 101 към 1. На първо място в списъка на букмейкърите е сирийският... прочети още »
03.10.201120:23

Нина Добрев и "Дневниците на вампира" най-сетне в...

Най-сетне и в родния ТВ ефир, зрителите ще могат да проследят хитовия фентъзи сериал "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries), който стартира по bTV Cinema от 22 октомври. Драматичната поредица със сигурност ще представлява интерес за широката публика у нас, най-малкото заради факта, че главната роля в нея е поверена на... прочети още »
30.09.201119:00

Уеб гуруто на Лейди Гага идва за фестивала SeeMЕ

За шеста година тези, които печелят от музика и тези, които я носят в сърцето си ще имат възможността да посетят Музикалната конференция за Югоизточна Европа SeeMe (South East European Music Event). SeeMe започва на 8 октомври в София. Уеб гуруто на Лейди Гага, Бионсе, Адел и Кеша и др., Гоги Гупта пристига в България за музикалната... прочети още »
30.09.201115:05

Стивън Кинг пише продължение на "Сиянието"

Стивън Кинг представи глава от книгата, която пише в момента, а именно продължението на култовата "Сиянието” (The Shining). Авторът на най-добрите хоръри се завърща към своя бестселър, по който бе заснет и едноименният филм на Стенли Кубрик с участието на Джак Никълсън. В романа "Dr. Sleep”, Кинг проследява живота на... прочети още »
29.09.201108:08

Мик Джагър ще играе подобие на Рупърт Мърдок в нов филм

Мик Джагър ще възобнови актьорската си кариера и ще изиграе медиен магнат в нов филм, вдъхновен от негови идеи. Фронтменът на "Ролинг Стоунс" ще участва във филма "Таблоид", който ще бъде продуциран от собствената му компания "Джагд Филмс". Сценаристът Джош Олсен разработва сценария въз основа на идея на самия... прочети още »
27.09.201118:37

Жените не могат да паркират, винят гърдите си

Мъжете паркират по-добре от жените, сочи нова статистика от шофьорските изпити във Великобритания. Новите данни слагат край на голямата борба между двата пола относно шофьорските им умения. Официалните данни разкриха истината – почти 1/3 от всички момичета, които се явяват на шофьорски изпит за книжка се провалят заради лошо... прочети още »