Свежо

31.10.201107:32

Днес е Хелоуин - виж къде да празнуваш

Нощта на Вси Светии или Хелоуин (Halloween) се отбелязва по света всяка година на 31 октомври срещу 1 ноември. Този католически празник от скоро се чества и у нас, но бързо набира популярност. В България стават все по-посещавани маскарадите организирани по повод празника.Тази година хит сред клиентите е вампирската визия. Да бъдеш граф... прочети още »
28.10.201109:09

"Беднякът Милионер" оживя в Индия

Млад мъж от един от най-бедните щати в Индия стана първият човек, спечелил джакпота от 1 милион долара от индийската версия на шоуто "Стани богат". Компютърният специалист и учител Сушил Кумар от източния щат Бихар прибра голямата награда в популярното шоу. "Дори в най-смелите си мечти не съм вярвал, че ще постигна... прочети още »
26.10.201107:57

Какво означава името на новия албум на Coldplay "Mylo...

Кой ли фен на Coldplay не си е задавал въпроса, какво означава името на петия им студиен албум "Mylo Xyloto"?( б.ред. произнася се "Майло Зайлотоу”) Според интервю на фронтмена на бандата Крис Мартин името не значи нищо. "Просто игра на звуци”, казва Мартин, който само за пример е кръстил децата си Apple (... прочети още »
20.10.201107:48

Никола Саркози се сдоби с първа дъщеря

Съпругата на френския президент Никола Саркози – Карла Бруни Саркози роди момиченце. Все още не е ясно името на бебето. Това е второто дете за Карла Бруни, която има син от предишен брак. Френският президент пък има трима сина от двата си предишни брака. От Елисейския дворец отказват да коментират новината. По време на поста си като... прочети още »
19.10.201110:31

Куклата Барби вече има татуировка

За Барби модата е най-важното, а за да е винаги на върха, трябва постоянно да се променя. След вълнуваща 50-годишна история зад гърба си, изящната кукла за пръв път се сдоби с постоянна татуировка. Най-красивата играчка на света винаги е в крак с модата. За да се хареса на малки и големи момичета по целия свят, с времето тя претърпява... прочети още »
17.10.201113:41

Какво да похапваме, ако страдаме от липса на секс

Британски специалисти препоръчаха специална диета на хората, които не правят секс. Британски учени изследвали група доброволци, които се отказали от секса в името на науката и стигнали до заключението, че ако не се отдавате на ласки в леглото, трябва да спазвате определена диета. На масата на сексуално неудовлетворените учените препоръчват... прочети още »
17.10.201112:07

10 места по света, които може би ще изчезнат

Човек мечтае и дава много от себе си, за да стъпи на места, посещавани от императори, да види гледки, вдъхновявали любими поети и композитори, или пък да пипне неща, притежавани от някоя актуална световна звезда. Има места, които скоро няма да дават тази възможност. Просто защото съвсем скоро може да изчезнат от лицето на Земята, пише... прочети още »
14.10.201122:21

Виж Алекс и Момчил от Kofein! на 15.10.1992г.

Представяме ви сутрешното шоу Kofein! в най-новия си състав - Александра Анева и Момчил Степанов. Шоуто на най-младите водещи в Радио FM+ започна през лятото на тази година. Изключително позитивни, усмихнати и свежи, а раздават и най-добрите награди в ефира. Кой е Момчил Степанов? Момчил Степанов всъщност е Момчил Мясищев. Степанов е... прочети още »
13.10.201111:21

Най-влиятелните личности в модерния арт

Сп. "Арт Ревю" обяви 100-те най-влиятелни личности в областта на модерното изкуство. Класацията се оглавява от китайския художник дисидент Ай Вейвей, чийто 81-дневен арест по-рано тази година предизвика международен скандал. Ай стана известен с "Птичето гнездо", както бе наречен Олимпийският стадион в Пекин, а също и с... прочети още »
10.10.201113:50

Продадоха най-старият автомобил за $4.7 милиона

Най-старият запазен в оригиналния си вид автомобил в света - De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout, производство 1884-а - La Marquise, беше продаден на търг за 4 милиона и 620 000 долара, поставяйки рекорд за цена на ретротранспортно средство. Организаторите на търга от къщата RM Auctions разчитаха на цена от 2-2,5 милиона... прочети още »
07.10.201114:11

Три жени от Африка си поделиха Нобела за мир

Президентката на Либерия Елън Джонсън-Сърлийф, африканската активистка Лейма Гбоуи и йеменската активистка Тауакул Карман си разделиха Нобеловата награда за мир, съобщиха от Нобеловия комитет. Елън Джонсън-Сърлийф Лейма Гбоуи Тауакул Карман Те бяха удостоени с наградата за своята активна дейност в защита на жените и техните... прочети още »