Свежо

09.09.201114:33

Аудио: Интервю с жената с най-висок IQ в света

Днес гост в "Шоуто на Калина Стефанова" в ефира на Радио FM+ бе Даниела Симидчиева - уникалният интелект на България. Дамата има най-високото IQ  - 192. През 2004 година Даниела Симидчиева е призната за жената с най-висок IQ в света – 192, при общ среден показател за повечето хора 100. Тя има 3 магистърски степени... прочети още »
08.09.201108:17

Обвиниха Риана в издевателство над щрауси

Риана ядоса природозащитниците, като се появи с рокля с шраусови пера на представянето на новия си парфюм. Популярната изпълнителка си спечели много критики от организациите за защита на животните заради неподходящото си облекло. Роклята, дело на дизайнера Антонио Барарди, е направена с пера от щраус. Именно тя стана повод за скандала в... прочети още »
07.09.201114:25

Докладът за нежността доказа, че един на трима българи се смята за...

Независимо проучване на GMI (Global Market Insite) установи, че хората изпитват потребност да бъдат нежни и добри, но не винаги проявяват тези качества. Проучването за степента на проява на нежност и доброта е проведено в цяла Европа. Докладът разкрива поведението на жителите на държавите и съставя Карта на нежността, която представя... прочети още »
03.09.201112:59

Осиновете животно! Подкрепете работата на WWF

WWF стартира кампания за осиновяване на 4 застрашени или редки вида български животни – лалугер, рис, пеликан и морски орел. Кампанията ще продължи една година. Целта е да се наберат достатъчно средства, за да се свърши добра работа.Всеки може да дари средства на WWF, които ще се използват за опазване на места, където тези видове... прочети още »
01.09.201113:51

От Англия - 20 факта, които не знаете за България

Квалификацията за европейското първенство по футбол 2012 между отборите на България и Англия провокира британския вестник „Дейли стар” да изведе 20 неизвестни факта за страната ни. Изданието се е постарало да проучи почти всяка сфера от живота в България - от спорта до храната, предаде "Фокус". 1. Българите... прочети още »
30.08.201109:09

Карнавалът в Notting Hill в снимки

Бедният лондонски квартал Notting Hill ежегодно посреща посрещна хиляди туристи за традиционния си карнавал. Става дума за колоритни празници, вече смятани за класически в Европа, които разтърсват квартала от 1966-а до наши дни. По традиция последният уикенд на август е времето, когато Notting Hill празнува – по протежението на... прочети още »
26.08.201119:02

София: Поетики 2011

София: Поетики започва в събота точно в 16:00 пред езерото с лилиите в Борисовата градина. Афтърпартито е на следващия ден (28 август, неделя) в клуб Петното на „Христо Белчев" 8А. Входът и за двете е свободен. Поетичната програма включва Радослав Парушев-Чарли, Богдан Русев, Калин Терзийски и Ангел Игов, който наскоро пусна... прочети още »
25.08.201116:07

Най-новото от Florence And The Machine

"What The Water Gave Me" е първото видео от все още безименния, втори албум на "Florence Аnd Тhe Machine". Песента е продуцирана от Пол Ипуорт (Paul Epworth). Той е човекът, който стои зад звезди като Флорънс, Адел (Adele) и Си Ло Грийн (Cee Lo Green). Вторият албум на Флорънс Уелч и компания трябва да излезе някъде... прочети още »
23.08.201109:51

Светльо Витков и Камелия Тодорова са в битката за президентството

Сред кандидатите за президент вече е и бившият вокалист на "Хиподил" Светльо Витков. Кандидатът за вицепрезидент е колегата на Витков от рок-бандата "Светльо&The Legends" Венцислав Мицов. В инициативния комитет за издигане на кандидатската двойка Витков-Мицов са точно 21 души, както изисква изборният кодекс. До... прочети още »
22.08.201119:29

"Етажна собственост" vs. "Столичани в повече"

"Етажна собственост" е сериалът, с който Нова телевизия ще се опита да конкурира "Столичани в повече" на bTV. Наесен е стартът на продукцията, определена като панелна комедия с елементи на битов реализъм. Герои в сериала ще са "Блокът", Домоуправителят, Баба Цеца - клюкарката, Грозната, Погребалният агент,... прочети още »
18.08.201111:26

Мъжете се влюбват от пръв поглед, жените - от шести

Противно на очакванията, по-влюбчиви се оказват мъжете, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на британско изследване.     Половината от мъжете се влюбват още на първа среща, докато на жените са им нужни цели 6. Една пета от анкетираните признават хлътване още при пръв поглед. А 3/4 от тях изгубват ума и дума... прочети още »