Свежо

28.07.201108:12

Танго и графити по улиците на Варна

Пред Галерията за модерно изкуство на бул. Княз Борис I във Варна, тази събота ще се носи духа на Буенос Айрес!  От 21.30 часа с иновативен "Tango Street Art" проект, ще бъде представено развитието на Танго и влиянието му върху различни форми на изкуство. Едни от най – добрите танго-танцьори и графити майстори ще... прочети още »
25.07.201112:49

Противозачатъчно за мъже скоро на пазара

Хормонални противозачатъчни таблетки за мъже са на път да се появят на пазара, съобщава  New York Times. Хапчето за мъже ще замени частично необходимостта от употреба на презерватив при сериозна връзка. Противозачатъчното за мъже е разработено на същия принцип като таблетките за жени - въздейства на хормоналните нива, благодарение на... прочети още »
20.07.201108:40

Австралийските ученици с часове по Фейсбук и по Туитър

В близко бъдеще в австралийските училища ще се изучават дисциплините Фейсбук и Туитър Австралийските подрастващи ще учат как да спазват приличие, когато общуват в социалните мрежи, как да не тормозят интернет приятелите си, как да не публикуват в интернет компрометиращи информации или расистки и обидни коментари за техни познати. Идеята е... прочети още »
19.07.201110:24

Най-скъпите градове в света за чужденци

Анголската столица Луанда е най-скъпият град в света за чужденци за втора последователна година, а най-евтино чужденците живеят в Карачи, Пакистан сочи проучване на консултанската компания Мърсър. Най-скъпи за чужденци след Луанда са Токио, столицата на Чад Нджамена, Москва и Женева. Българската столица София е на 169 място от общо 214... прочети още »
18.07.201108:34

174 г. от рождението на Апостола

Днес се навършват 174 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. В родния град на Апостола Карлово ще се състои тържествено изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет от Националния музей "Васил Левски" в града, както и тържествен митинг, който ще включва полагане на венци и цветя и празнични... прочети още »
15.07.201113:47

За първи път в историята металист ще смени пола си

Кийт Капуто, вокалистът на американската метъл група "Лайф ъф агъни" (Life of Agony), е започнал процедура по смяна на пола си, съобщи сп. "Ню мюзикал експрес". Фронтменът, който в момента е на прощално турне с групата, вече говори за себе си като жена в изявленията си, а официалният му сайт и профилите му в социалните... прочети още »
13.07.201109:06

Американка отряза "достойнството" на мъжа си и го хвърли...

Американка отряза пениса на мъжа си и го изхвърли на боклука. Кървавата „саморазправа" се разигра в Гардън Гроув, в окръг Ориндж, щата Калифорния, съобщава АП. Преди да пристъпи към "интервенцията" 48-годишната Катрин Бекер поднесла вечеря на мъжа си, в която била поставила силно упойващо вещество. След като той... прочети още »
10.07.201115:58

Жега на морето... буквално. Запали се лодка! Вижте снимки.

На морето днес се оказа още по-горещо. Част от екипа ни, който сега е на Златни пясъци, стана свидетел на избухването на лодка! Снимките ясно показват горящата лодка, избухнала на около 100 метра от брега. Няма информация за пострадали в близост до лодката. Вие също можете да ни изпращате снимки, на които сте запечатали интересни... прочети още »
06.07.201108:57

Започва надбягването с бикове в Памплона - снимки

 Над един милион души ще изпълнят улиците на малкото градче Памплона за известния испански фестивал Сан Фермин. Той се провежда всяка година в началото на юли и трае девет дни. Празникът е изпълнен с пиене, прекъсвано от всекидневното тичане пред бикове по калдъръмените улици. Пиршествата в града вървят денонощно. Веселбата е толкова... прочети още »
06.07.201108:11

Днес е световният ден на целувката

6 юли е световният ден целувката. Датата е предложена от Великобритания и официално призната от ООН през 1988 г. Празникът бързо печели популярност и започва да се отбелязва в различните краища на света, с поставянето на рекорди по масово и най-продължително целуване. От 1981 г. Световната здравна Организация също се занимава със... прочети още »
01.07.201108:34

200 000 туристи в Монако за кралската сватба

В Монако вече тръпнат в очакване на венчавката на принц Албер Втори и годеницата му Шарлийн Уитсток, която ще се сътои в два дни - днес и утре. Американската рокгрупа Eagles вече започна тържествата с  безплатен концерт на футболен стадион. Днес от 17 часа е гражданската церемония в тронната зала на двореца. На същото място, преди 55... прочети още »